Hírek

2005.05.17. 00:00

Fiatalokat segítenek Fóton az életkezdésben

A fóti Károlyi István Gyermekközpont végzős lakói idén is pluszesélyt kapnak az életkezdéshez. A Kéznyújtásra nevű program a Sara Lee Hungary saját kezdeményezéseként indult 2002-ben. Évente húsz 16–18 év közötti fiatalt készítenek fel a nagybetűs élet első lépéseire.

Zsidai P.

Az At Work személyzeti tanácsadó bevonásával tizenöt órás felkészítésen vesznek részt. Felmérik képességeiket, megtanítják őket önéletrajzot írni, állásinterjún megnyerően viselkedni. Elviszik őket a multinacionális vállalatok egységeibe. Megtudják, milyen munkahelyi elvárásokkal találhatják szembe magukat, mit kell tenniük leendő munkahelyük megtartása érdekében. A multinacionális cég a fóti kezdeményezéssel tavaly elnyerte saját cégcsoportjának első díját is. A tízezer dolláros jutalmat a fiatalok életkezdését segítő programban használták fel.

A Sara Lee idén két fővárosi iskolára is kiterjeszti segítő tevékenységét. Újpesten a hátrányos helyzetű gyerekeket tanító Déry Miksa Szakközépiskolára, illetve az újpalotai Száraznád Nevelési és Oktatási Központra. Így 2005-ben már 120 fiatal kap támogatást az életkezdéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!