Hírek

2005.05.03. 06:42

Gryllus Vilmos Almának énekel

Parcsami Gábor

– Mi ez a hatalmas gyermekzsivaj?
– Ebben a pillanatban ért véget a koncertem Vonyarcvashegyen – mondja Gryllus Vilmos (54). – Ilyenkor a gyerekek majd szétszednek kérdéseikkel. Várjon egy percet, bemenekülök az öltözőbe.

– Hirtelen csönd lett…
– Igen, most már nyugodtan beszélhetünk, feltéve, ha négyéves Alma lányom engedi. Ugyanis ez azon ritka koncertek egyike volt, amelyre ő is elkísért. Ilyenkor rá is átragad a közönség viselkedése, és csak úgy áradnak belőle a kérdések. Egészen más, mint amikor otthon énekelgetek neki.

– Legutoljára a Nótás Mikulás CD megjelenésekor beszélgettünk. Mi történt azóta?
– Felsorolni is nehéz lenne, mennyi mindent csináltam tél óta. A legfontosabb, hogy a könyvhétre jelenik meg a Helikon Hangzó című sorozatában a Kalákától a Kosztolányi-lemez. Ezen két kedvenc verséhez írt új dalom, a Lásd, kisfiam! és a Hajnali részegség szerepel. A jövő héten az együttessel egyhetes turnéra utazunk Erdélybe és a Vajdaságba. Május 15-én újra Budapesten leszek, és a Komédiumba várom a gyerekeket és szüleiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!