Hírek

2005.05.28. 06:16

Ismét beigazolódott: Papa nem bűnös

A Papa néven ismertté vált egykori fedett nyomozó, Sándor István még nem döntötte el, hogy hamis vád miatt feljelenti-e a határőrséget.

Szemán L.

[caption id="" align="alignleft" width="136"] Papa szúrhatja valaki szemét
[/caption]A nyugdíjas rendőr alezredes az egykori Központi Bűnüldözési Igazgatóság operatív tisztjeként olajosügyekben is nyomozott. Tanúskodott is a parlament olajbizottsága előtt. Nagy titkok és összefüggések tudója lehet. Letartóztatták, megvádolták, bíróság elé állították. Hogy aztán felmentsék egy sor bűncselekmény vádja alól.
Idén februárban ismét a hatóságok kereszttüzébe került. A Csongrád Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatalban gondatlanságból elkövetett hamis váddal gyanúsították meg. Az ügyet most bűncselekmény hiányában megszüntették.

A határőrség kiskunhalasi igazgatósága jelentette fel Tüysüz Mehmet Karcsika (8) ellopása és Törökországba csempészése kapcsán. Papa az anya kérésére megmozgatta ma is működő információs hálózatát. Az így szerzett információkat adta át a hatóságoknak. Papa többször is nehezményezte a sajtóban, hogy a magyar hatóságok nem mozdultak azonnal a gyereklopás hírére. Sőt, keresetlen szavakkal minősítette is a hatóságok munkáját. – Belügyi forrásból már decemberben figyelmeztettek, hogy óvatos legyek, mert nem nyelik le a bírálatot a hatóságok. Akkor szakadhatott el náluk a cérna, amikor egy ellenzéki honatya interpellált Karcsika érdekében a belügyminiszter asszonyhoz. A határőrök tudták jól, hogy nem ellenőrzött információkat osztok meg velük, ám ezeket a jegyzőkönyveket elfelejtették a feljelentésükhöz csatolni. Szomorú, hogy a hatalom ennyire bosszúálló és kicsinyes – mondta lapunknak Papa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!