Hírek

2005.05.07. 06:35

Pénzforgató: az OTP Privát Bank és a Reggel tanácsadó sorozata

BAMA

SZŰCS GÁBOR, AZ OTP VEZETŐ TANÁCSADÓJA

A korábbi hetek hozamemelkedésével szemben 7–15 bázispontos csökkenés jellemezte az állampapír- piaci kereskedést. A hozamok csökkenése a forint erősödésével párhuzamosan ment végbe. E mögött leginkább a lengyel zloty erősödése húzódik meg (a belpolitikai válság megoldódni látszik Lengyelországban). Ez a magyar fizetőeszközt is erősítette, mivel a kelet-európai valuták árfolyama között erős együttmozgás figyelhető meg a hasonló politikai-gazdasági adottságok és környezet miatt. A legfrissebb vélemények alapján rövid távon 7 százalék közelébe süllyedő alapkamattal kell számolni.

A BUX értéke a héten 1,15 százalékkal emelkedett. A napokban megjelent első negyedéves vállalati eredmények továbbra sem mozgatják meg a befektetők fantáziáját. Ezek közül a Richter üzemi eredménye közel 8 százalékkal maradt el a várakozásoktól, amit a piac csökkenő részvényárfolyammal „honorált”. A Démász eredménye szintén elmaradt mind a tavalyi szinttől, mind pedig az elemzői előrejelzésektől. Azonban a megemelt osztalék kedvező megítélésre adhat okot.

Szótár

15 bázispont: 0,15 százalékpont. Ha például a kamat 10 százalékról 9,85 százalékra csökken.

Üzemi eredmény: egy vállalat esetében az adó- és kamatfizetés és rendkívüli tételek előtti eredmény.

Osztalék: a vállalat adózás utáni eredményéből a részvényeseknek kifizetett összeg.

Üzemi eredmény: egy vállalat esetében az adó- és kamatfizetés és rendkívüli tételek előtti eredmény.

Osztalék: a vállalat adózás utáni eredményéből a részvényeseknek kifizetett összeg. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!