Hírek

2005.05.27. 00:00

Rudolf Péter sminkben és tűsarkúban

A Meseautó és a Hippolyt, a lakáj után célegyenesbe ért az Egy szoknya, egy nadrág forgatása.

Váczy András

[caption id="" align="alignleft" width="185"] Rudolf Péter, Kéri Kitty, Oroszlán Szonja és Bajor Imre a bulin
[/caption]A filmforgatáson a közös munka családdá kovácsolja a stábot. Kemény hajtás után döbbennek rá a színészek, valami megint véget ért. Nehogy sokkoló legyen a „vége”, az Egy szoknya, egy nadrág alkotógárdája leeresztő bulira gyűlt össze. – Nagyon fáradt vagyok… Ilyenkor az ember még szédeleg – dől hátra a rendező, Gyöngyössy Bence. – Hat hét után befejeztük a magyarországi forgatást, felvettük a film kilencven százalékát. Nemrég ültem le megnézni a felvett anyagot. Nem szeretek vágószobában ücsörögni, de azóta nagyon várom a vágást. Hihetetlen jók a színészek! Nagyszerűen rögtönöznek. Rengeteget nevettünk.

Rudolf Péter főszerep-alakításának pikantériája a női átváltozás. Egy külszíni forgatás alkalmával járókelők közé tévedt teljes hölgyfegyverzetben. Rácsodálkoztak a népek: hű, de ismerős a művésznő! De kicsoda? A fenébe, nem ugrik be a neve… – Hálát adok az égnek, hogy férfi vagyok! Ez napnál világosabban kiderült. Nekem már a reggeli sminkelés kész tortúra. Szempillát ragasztani, a szemem alatt azzal a kis fekete csíkkal bajlódni… Végre nem kell tűsarkú cipőben topognom! Ezek olyan lényeges tényezők, amelyek fontosságával eddig nem voltam tisztában. Most már vagyok.

– Volt egy nem mindennapi élményem. Bele kellett esnem egy borzasztóan gusztustalan, békanyálas tóba. Szerepem szerint csónakázom, megcsúszok és háttal belecsobbanok a rémséges löttybe. Erősen úgy nézett ki, bizony, én ezt meg nem csinálom… Jöjjön a kaszkadőr. De a rendező annyira „felcukkolt”, mondván, nem baj, ha suta… Erre felkaptam a vizet: na, akkor csak azért is! Baromira féltem, de vagy megdöglöm, vagy nem. Megcsináltam! – dicsekszik Bajor Imre.

Meglehet, ez a film a merészségek próbája. Oroszlán Szonját „falhoz állította” a próba. – Az első jelenetben motorral érkezem. Egyetlen dologtól félek, az a motor. Pontosabban a fedetlen kétkerekű jármű. Biciklizni sem tudok. Nem volt mese, felült a motorra a kaszkadőr, én pedig… leszálltam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!