Hírek

2005.06.22. 07:11

Jason Strudwick büszkén emlegeti Budapestet

Az NHL bérvitája miatt két észak-amerikai hokis szerepelt tavasszal a Ferencvárosban. Rob Niedermayer és Jason Strudwick két hónapig kergette zöld-fehérben a korongot. Kiderült, nem csak udvariasságból mondták, hogy jól érezték magukat. Strudwick ugyanis az NHL játékosszervezetének honlapján nálunk átélt élményeiről beszél.

Szabó T.

[caption id="" align="alignleft" width="136"] „Szeretjük a magyar konyhát“
[/caption]„Hihetetlen, hogy Magyarországon mennyire népszerűek az NHL-játékosok – mondja. – Rengeteg kérdést kaptunk. Meglepett, hogy mennyi információval rendelkeznek a magyarok.” Strudwick mind a csapattársairól, mind a szurkolókról tisztelettel beszélt. „Esténként vagy valamelyik játékosnál, vagy a szüleiknél vacsoráztunk. Aztán találtunk egy éttermet, ahova sűrűn visszajártunk. Talán túlságosan sűrűn, mert gyarapodott a testsúlyunk. Mondtam is Robnak, hogy kevesebbet kéne enni, mert nem lesz jó vége. Nem tudtunk ellenállni, megszerettük a magyar konyhát. Vettem is egy-egy szakácskönyvet az édesanyámnak és a barátnőmnek.” A kanadai hátvéd arról is mesélt, amikor a Kisstadionban szakadó hóesésben léptek jégre. „Korábban Edmontonban láttam már olyan meccset, amit nem fedett helyen játszottak. Gondoltam, ez is olyan lesz.  Rendkívül hideg volt, mégis tele volt a lelátó, a szurkolók és a játékosok nagyon élvezték a meccset.” Strudwick Magyarországon eredményes hátvédnek bizonyult. Amíg Kanadában a kemény stílusa miatt szeretik, addig a Ferencvárosban főképp az offenzív játéka okán emelkedett ki. „Tudom, mi vár rám, amikor újra beindul az NHL. Ha majd csellel próbálkozom a palánkra kennek, vagyis esélyem sem lesz olyan trükkökre, mint Budapesten.” 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!