Hírek

2005.06.09. 00:00

Kérdéses, mikor készülhetnek az utcabútorok

A júniusi Fővárosi Közgyűlésnek kellene jóváhagynia az utcabútor-szerződés szövegét. Beszerzésükre eseti bizottságot alakítottak, amelynek a tavaly decemberi közgyűlés elé kellett volna terjesztenie a dokumentumot. Erre azonban nem került sor. Aztán következtek a januári, márciusi és a további határidő-módosítások.

Zsidai P.

A városháza tavaly áprilisban írt ki pályázatot nyilvános vécék, padok, szemetesek, irányítótáblák, hirdetőoszlopok, buszmegállók és elfedő rendszerek beszerzésre. A győztesek a bútorokért cserébe huszonöt évig reklámfelületeket értékesíthetnek rajtuk. A szerződéskötés értéke elérheti a 30 milliárd forintot. A hengeres oszlopok kategóriájában a Mahir, az utasvárókéban az Intermédia, a többiben a francia Wall-Decaux nyert. Előbbit a Fideszhez, utóbbit az SZDSZ-hez lojális hirdetőként tartják számon.

Információink szerint azért késik az aláírás, mert a franciák a tárgyalások során maguknak szeretnék megszerezni az összes hirdetési felületet. Pályázatuk azonban nem volt annyira meggyőző, hogy ne a másik versenyző nyerje el a megbízatást. Úgy értesültünk, velük már május elején lezárták az egyeztetéseket. Most már csak a franciákkal kellene ugyanezt tenni, ám arról értesültünk, nem akarnak változtatni álláspontjukon. A velük való tárgyalások ugyanúgy megszakadtak, mint az önkormányzat eseti bizottsági ülései. Endrédy István (Fidesz), testületi tag sem tudja megítélni, sikerül-e júniusban a közgyűlés elé vinni a szerződést. Ha így marad a helyzet, egyvalamit tehet a főváros: kizárják a pályázatból a franciákat. Ehhez a koalíciós pártok akarata is szükséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!