Hírek

2005.06.24. 00:00

Na jó, ez már tényleg sokk

Az útfelújítások mellett balesetek és ideiglenes útlezárások nehezítették tegnap Budapest közlekedését. A Fővinform sem állt a helyzet magaslatán. Közölték: megrongálódott a Nyugati téri felüljáró. Szerencsére csak a vakolat potyogott.

Dávid Sz.–Kiss G.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Tegnap már-már elviselhetetlen volt a fővárosban kialakult dugó. Két keréken mindig gyorsabb, de az ideges autósok miatt balesetveszélyesebb is.
[/caption]„A Nyugati téri felüljáró megrongálódott, itt a Váci útról balra kanyarodó sávot kellett lezárni” – közölte tegnap délelőtt a Fővinform ügyeletese. A bejelentés kisebb pánikot okozott a közelben közlekedő autósok körében. Menekülőutakat próbáltak keresni, amitől még nagyobb zűrzavar alakult ki a körúton és a keresztutcákban. – Csak a vakolat potyogott, nem történt semmi rendkívüli – közölte lapunkkal a Budapesti Rendőrkapitányság ügyeletese. – Még az utat sem kellett lezárni. Az esetről egyébként sem a fővárosi tűzoltóság szóvivője, sem a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. nem értesült.

Az Árpád hídnál már más volt a helyzet. Ott két baleset is történt, amelyek miatt részleges útlezárásokat rendeltek el. Kora reggel egy BKV-busz és egy személyautó ütközött össze a híd margitszigeti lejárójánál. A gépkocsi utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. Tíz óra tájban újabb baleset történt. Három autó karambolozott a Szentlélek tér közelében. Komolyabb baj itt sem történt. A sávlezárások azonban óriási dugókat okoztak.

[caption id="" align="alignright" width="320"] Az Árpád fejedelem útján tart a felújítás. A tegnapi balesetek miatt az eddiginél is nagyobb torlódások voltak.
[/caption]– Másfél órát utaztam az Árpád hídtól a Déli pályaudvarig – panaszkodott lapunknak Csengeri Dóra (24). – A rádióban bemondták: aki teheti, kerülje el az Árpád hidat. Sokan megfogadták a tanácsot. Felforrt az agyvizem a melegben! Tegnap egy külföldi kormány-delegáció is érkezett a fővárosba, ami miatt egy ideig a Nagykörút –Üllői út csomópontban nehezebb volt az átjutás. – Motoros kísérettel biztosítottuk a haladást – mondta lapunknak Kardos Imre, a Köztársasági Őrezred parancsnokhelyettese. – Jelenleg nem gondolhatunk útlezárásokra. A felújítások miatt így sem könnyű a közlekedés. Ilyenkor csak pillanatokra lassítjuk le a forgalmat. A járművek a kritikus pontokon megkülönböztető jelzést használnak.

A delegáció délután a Lánchídnál és a Hősök terénél tett látogatást. Kardos Imre elmondta, a javítások miatt az őrezrednek is változtatnia kell a bevett útvonalakon, de ez csak akkor lehetséges, ha a célpont több irányból is megközelíthető.

A dugók miatt idén nyáron több bringás kell

Folyamatos felvételt tart a Hajtás Pajtás futárszolgálat. Általában nyáron kevesebb a munka, mint máskor, ám ez most megváltozott. Múlt hét óta naponta százötven fuvarral több megrendelést vesz föl a cég. Az ügyvezető szerint az útfelújítások miatt nőtt meg ilyen nagy mértékben a kereslet. A Hajtás Pajtás a következő hónapra ütemtervet is készített, hogy felkészüljön a további forgalomra. A kritikus hónap várhatóan július lesz, amikor a Bajcsy- Zsilinszky út is sorra kerül. A cég ezért kénytelen még több munkaerőt alkalmazni.

Jelenleg gyalog és biciklivel a leggyorsabb

A kerékpár nem csak a futároknak nyújt megoldást. A kétkerekű dugók megúszásához az egyik legideálisabb közlekedési eszköz. Aki mégis több kerékre vágyik, az görkorcsolyát is húzhat a lábára. Ha nem kell túl messzire menni, akkor gyalog is nekivághatunk az útnak. A tömegközlekedési eszközök közül a kötöttpályás járművek jelentik a legjobb megoldást. A villamos csak akkor jó választás, ha a nyomvonalát kőgömbök választják el az úttesttől. Ellenkező esetben a dugóba jutott autósok a kereszteződésekben a sínekre is felhajtanak.

Dávid Sz.–Kiss G. A dugók miatt idén nyáron több bringás kell Folyamatos felvételt tart a Hajtás Pajtás futárszolgálat. Általában nyáron kevesebb a munka, mint máskor, ám ez most megváltozott. Múlt hét óta naponta százötven fuvarral több megrendelést vesz föl a cég. Az ügyvezető szerint az útfelújítások miatt nőtt meg ilyen nagy mértékben a kereslet. A Hajtás Pajtás a következő hónapra ütemtervet is készített, hogy felkészüljön a további forgalomra. A kritikus hónap várhatóan július lesz, amikor a Bajcsy- Zsilinszky út is sorra kerül. A cég ezért kénytelen még több munkaerőt alkalmazni. Jelenleg gyalog és biciklivel a leggyorsabb A kerékpár nem csak a futároknak nyújt megoldást. A kétkerekű dugók megúszásához az egyik legideálisabb közlekedési eszköz. Aki mégis több kerékre vágyik, az görkorcsolyát is húzhat a lábára. Ha nem kell túl messzire menni, akkor gyalog is nekivághatunk az útnak. A tömegközlekedési eszközök közül a kötöttpályás járművek jelentik a legjobb megoldást. A villamos csak akkor jó választás, ha a nyomvonalát kőgömbök választják el az úttesttől. Ellenkező esetben a dugóba jutott autósok a kereszteződésekben a sínekre is felhajtanak. Tegnap már-már elviselhetetlen volt a fővárosban kialakult dugó. Két keréken mindig gyorsabb, de az ideges autósok miatt balesetveszélyesebb is. Az Árpád fejedelem útján tart a felújítás. A tegnapi balesetek miatt az eddiginél is nagyobb torlódások voltak. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!