Hírek

2005.06.08. 00:00

Nekünk pár százzal több kátyúnk van

Olvasóink eddig több száz kátyút számoltak össze Budapest útjain. Többségében a fővárosi önkormányzat kezelésében lévő útszakaszokon „futottak lyukra” a közlekedők. De a kerületekhez tartozó utakon is kátyú kátyú hátán hever. Az egyszeri autóst pedig nem érdekli, kié az úthiba. Kizárólag arra kíváncsi, miért nem tömik be.

Tóth Tímea

„Meg sem próbáltam összeszámolni a kátyúkat az Istenhegyi út Orbán tér utáni részén. Szinte nincs is arra aszfalt, csak kátyú.” – panaszolja levelében Zádori Pál. Szőke Antal a XVI. kerületi útviszonyokat vette górcső alá. A Mátyás király út nyolcszázméteres szakaszán harminchat kátyút számlált meg. Azt írja, mindegyik meglehetősen méretes darab. „A XI. kerületi Háromszéki utca – Brassó út – Németvölgyi út – és a XII. kerületi Nárcisz utca – Ráth György utca útvonalon járok dolgozni reggelente. Ezen a mintegy négy kilométeres szakaszon összesen 42 kátyút találtam. A Németvölgyi út a legtragikusabb, csak ott 25 darab úthiba akadályozza a normális közlekedést.”

P. Miklós pesti sofőr negyvenegy kátyút jelentett a Veres Péter út Nógrádverőce és Thököly út közötti szakaszáról. Arra is panaszkodtak olvasóink, hogy a Vajda Pál főpolgármester–helyettes által megadott zöld számon (06–80–204–386) bejelentett kátyúkat nemhogy 48 órán belül nem tüntetik el, de egy hét alatt sem történik semmi. A „süket számra” a Fidesz – MKDSZ fővárosi frakcióvezetője-helyettese is felfigyelt. Sőt, Wintermantel Zsolt úgy fogalmazott, hogy a főváros vezetői „Patyomkin – falut” építenek.

– Arra kérjük Vajda Pált, mutasson Demszky Gáboron kívül legalább egy olyan budapesti lakost, aki elhiszi, hogy szinte teljesen eltűntek május végére az úthibák! – írja közleményében. Aki nem hiszi, írja meg a Reggelnek, hol és mennyi kátyút talált.

Zajos reggel és este

Olvasóink azt is sérelmezték, hogy reggel fél hétkor munkagépek zajára ébrednek, amióta elkezdődött a nagy útfelújítás a fővárosban. A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője azt mondja, előfordul, hogy reggel hatkor van a légkalapácsos ébresztő. Este tízkor pedig ugyanaz a gép fújja a takarodót. A kivitelezőknek ugyanis nincs megszabva, hogy mettől-meddig végezhetnek „zajos munkát”. Szegedi Péter ezért arra kéri a lakosságot, hogy a minél gyorsabb eredmény elérése érdekében tekintsenek el ezektől a kellemetlenségektől.

Olvasóink azt is sérelmezték, hogy reggel fél hétkor munkagépek zajára ébrednek, amióta elkezdődött a nagy útfelújítás a fővárosban. A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője azt mondja, előfordul, hogy reggel hatkor van a légkalapácsos ébresztő. Este tízkor pedig ugyanaz a gép fújja a takarodót. A kivitelezőknek ugyanis nincs megszabva, hogy mettől-meddig végezhetnek „zajos munkát”. Szegedi Péter ezért arra kéri a lakosságot, hogy a minél gyorsabb eredmény elérése érdekében tekintsenek el ezektől a kellemetlenségektől. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!