Hírek

2005.06.13. 00:00

Rod Stewart a Kisstadionban

Korunk egyik legnagyobb, senki mással öszsze nem téveszthető hangú énekese Rod Stewart. A sztár világ körüli turnéja állomásaként érkezik június 17-én Budapestre.

Parcsami Gábor

Nem fog az idő az idén hatvanadik születésnapját ünneplő világsztáron. Mi sem jobban bizonyítja ezt, mint a múlt évben kezdett világ körüli turnéja. Fiatal dalnokokat meghazudtoló energiával lép színpadra, hogy rajongói vele együtt énekeljék a jól ismert dalait. A skót származású sztár majdnem focista lett. Az FC Brentford le is igazolta. A foci azonban nem ment neki olyan jól, mint szerette volna. Még profi játékosként hozta össze az élet Wizz Jonesszal, akitől megtanult gitározni. Együtt csavarogtak utcai énekesekként Európában, míg végül a spanyolok letartoztatták és hazatoloncolták őket.

Rod 1963-ban csatlakozott a Five Dimensions nevű zenekarhoz előadóként. Több rövid életű együttes után 1967-ben Jeff Beck áthívja a Jeff Beck Groupba, amellyel 68-as amerikai turnéjuk során szép sikert arattak. A kritika is felfigyelt a különleges hangú énekesre. 1969-ben a Mercury szerződést kötött vele első szólólemezének elkészítésére. Az 1970-ben megjelent, folkos beütésű kocsmadalokat tartalmazó album nem aratott átütő sikert.

Jeff Beck közben átalakította zenekarát, és létrehozta a Faces együttest, amelynek énekese Stewart lett. Az igazi áttörést az 1971-es év hozta meg számára, amikor megjelent az Every Picture Tells A Story című szólóalbuma. A lemez sikerét csak fokozta, hogy a megjelenése után született Maggie May című száma egyszerre vezette az angol és az amerikai slágerlistákat. A Faces feloszlása után Stewart még inkább belevette magát a munkába: pályafutása alatt több mint 130 millió lemezét adták el.

A budapesti koncert két részből áll. Először a The American Songbookból hallhatjuk a legjobb dalokat, aztán klasszikus Rod Stewart-slágerek hangzanak el.

Rod Stewart

London, 1945. január 10.

Főbb lemezei: Gasoline Alley, Smiler, Atlantic Crossing, Blondes Have More Fun, Body Wishes, Unplugged & Seated, Spanner In The Works, Never A Dull Moment, Best Of Rod Stewart

Főbb lemezei: Gasoline Alley, Smiler, Atlantic Crossing, Blondes Have More Fun, Body Wishes, Unplugged & Seated, Spanner In The Works, Never A Dull Moment, Best Of Rod Stewart -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!