Hírek

2005.06.10. 00:00

Továbbra is nagyon erősen szeretjük a focit

Hámori Zoltán

Vannak az életben pillanatok, amikor az embernek elakad a szava és megáll a lélegzete. Vagy a bánattól, vagy az örömtől.
Semmiképpen nem akarok most a köztársasági elnök megválasztásáról beszélni, mert sokkal érdekesebb dolgok is vannak ennél. Ez maradjon meg a politikusoknak mint téma, ahogy nagyanyám mondta annak idején, mindegy nekem, mint a szélső háznak. Hanem beszéljünk a lényegről! Újra lesz szponzora a Fradinak! Legalábbis ez hírlik. Az örömünnep immár halaszthatatlan. Örüljünk!
Én a magam módján nagyon szeretem a focit. Életem első sikere volt, hogy a lajosmizsei Vasutas SC serdülőcsapatába bekerülhettem. Erről igazolványom is van, bizony isten. Csak nem nagyon tudtam futballozni, ezért mindig balhátvédet játszottam, akit balféknek hívtak a csapatban akkoriban. Mégis büszke voltam a fényképes sportigazolványomra nagyon.
Talán az szolgál egyedül mentségemre, hogy abbahagytam egy idő után, merthogy csupán a társaság kedvéért erőltettem a dolgot. Másokkal ellentétben. Például az úgynevezett profi futballistákkal szemben, akik még mindig játszanak. Mondjuk Izlanddal. A Ferencváros nevű futballcsapat újra szponzort keres – az után a hazai kupadöntő után, amit gyalázatos körülmények között vesztett el. Itt kénytelen vagyok letenni a tollam, jelzőket nehéz találni; pont olyan, mint amikor elakad az ember szava, ahogy a bevezetőben említettem.
Nem kéne inkább futballozni megtanulni? Csak kérdezem.
Amúgy Izlandot megvertük. Aki látta, tudja, hogy miként. Lapzártakor még nem tudtam, hogy van-e a Fradinak tőkeerős tulajdonosa. Újabb álmatlan éjszaka. Sólyom Lászlónak pedig tiszta szívemből gratulálok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!