Hírek

2005.06.27. 00:00

Újbuda segítséget kap a saját bulikhoz

Több helyszínen, színes programokkal várták a szervezők az érdeklődőket Újbudán a hétvégén. Kifejezetten a családosoknak kedvezett a Feneketlen-tónál zajló programsorozat. Aki még több változatosságra vágyott, az Gazdagrétre is elment, ahol Szent Iván-éji bulin múlathatta idejét. A Reggel arra volt kíváncsi, miből futja erre.

Dávid Szonja

[caption id="" align="alignleft" width="115"] Gyerekek csúszdáznak Újbudán
[/caption]– A gazdagréti rendezvényünket az itt élők kívánságára évente megszervezzük. Bőven akadnak támogatók – mondta a Reggelnek Veresné Krajcár Izabella alpolgármester. A programokhoz Újbuda vezetése több anyagi forrásból is merít. – Az önkormányzat szinte csak jelképes összeggel tud a programokhoz hozzájárulni.

A gazdagréti programra körülbelül ötmillió forintot tudott szánni az önkormányzat – tudtuk meg Domonkos Csaba sajtófőnöktől. – Többnyire magántőke bevonását hívjuk segítségül. Az áprilistól egészen december végéig tartó „Újbuda 75 éves” rendezvénysorozatra egyébként összesen 46 millió forint áll az önkormányzat rendelkezésére – mondta a Reggelnek Molnár Gyula polgármester.

A program szervezői szerint az önkormányzati összeg duplája szükséges egy-egy rendezvény lebonyolításához. – Ha mindent összevetünk, akkor kiderül, hogy húszmillió forintot kell költeni egy nagyobb eseményre. Nagyon sok pénzt emészt fel például az utógondozás, a helyreállítási munka. Ráadásul ebből az összegből gazdálkodjuk ki, hogy minden alkalommal biztosítani tudjuk a megfelelő higiénés feltételeket is – mondta lapunknak Vincze Kinga főszervező. A támogatók az anyagiak mellett szolgáltatásokkal is segítik a rendezvényeket. Például egy őrző-védő cég a helyszín biztosítását ajánlotta fel ingyenesen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!