Hírek

2005.06.04. 00:00

Véres rablás rágalmakkal

Kiraboltak egy üzletet Pestszentlőrincen, az eladónőt megkéselték. A tulajdonos mindkét alkalmazottat kirúgta. Azzal, hogy ők tehetnek a leltárhiányról, és részben a rablásról is.

Rados Virág

[caption id="" align="alignleft" width="288"] Musza Zsuzsannát és Somogyi Józsefnét, Krisztát lelkiismeretes, kedves eladóknak ismerték meg a Pepita környékén. Hiányoznak a vásárlóknak.
[/caption]Négyszer szúrták hasba Musza Zsuzsannát (30) március elején az üzletben, ahol dolgozott. A sebei már begyógyultak, de még most is gyötri a szörnyű emlék. Zokogva riad fel éjszakánként: a rablásról álmodik. – Bejött az a nagydarab férfi, maszkban volt. Éppen a söröket rendezgettem. Először csak egy ütést éreztem a hasamon. Aztán láttam meg nála a kést. A fiatal nő összeesett. Halványan emlékszik a hangra, ahogy a kassza kigördül. Százötvenezret vitt el belőle a rabló. Sírógörcsöt kapott Zsuzsa kolléganője, Somogyi Józsefné Kriszta (36) is, amikor megtudta, mi történt. – Váltottuk egymást két műszakban. Édes istenem, velem is megtörténhetett volna.

De nem a rablásról akarnak ők már beszélni. Hanem arról, ami két hónappal később, május végén történt. A diszkont tulajdonosa kirúgta őket. – Közölte, hogy 450 ezer forint hiányt talált, amikor előző este leltározott – meséli Kriszta. – Előtte három héttel mi csináltuk a leltárt, akkor minden rendben volt. Állítólag kétféle, összesen nyolcvan karton cigaretta hiányzott. Kérdem én, hogyan? Három hét alatt be se jött annyi. Erre mondja: akkor dobozos sör, unikum, meg amit még kitalál.

Krisztát elöntötte a keserűség. Még hogy ő lopott? De ezt még nagy nehezen lenyelte volna. A tulaj ugyanis váratlan fordulattal megígérte neki: megkapja a hetvenötezer forintját a hónapra. És még vissza is veszi őt – feltéve, ha kiderül, hogy a kolléganőjének, Zsuzsának nincs köze a rabláshoz.

[caption id="" align="alignright" width="275"] Kiszolgáltatva. Feketén dolgoztak.
[/caption]– Megrökönyödtünk. Zsuzsa a sértett, a rendőrségen mint tanút hallgatták ki. Hogy jön akkor bárki ahhoz, hogy meggyanúsítsa? És burkoltan engem is. – A rablás után hetekig rettegtem – meséli Zsuzsa. – Egyik vasárnap úgy kiborultam, hogy ki kellett hívni az ügyeletet. És még azt kell hallanom, hogy be akarja hajtani rajtam az eltűnt pénzt? Ez megalázó. Ugyan ki az az épeszű ember, aki 150 ezerért megszurkáltatja magát?

A lányok azonban még ezt is lenyelték volna. Krisztának a fizetés kellett, Zsuzsának a békesség. Előbbi egy tizenhét éves kamaszt nevel, utóbbi egyedül egy hétéves, beteg kislányt. Asztmás gyerek, nyugalomra van szüksége. Szó szót követett a főnökkel, végül Kriszta úgy döntött, kivár. – A pénzt nagy nehezen megadta, de közölte, mégsem vesz vissza. Csakhogy addigra már két hete otthon ültem. Volt két hét szabadságom is. Az összesen egy hónap, vagyis még hetvenötezer forint. Na, azt már nem volt hajlandó kifizetni. Ekkor szakadt el a cérna.

A pestszentlőrinci Pepita diszkont tulajdonosa, Fábián Attila gyanakodva pillant fel a pénztárgép mögül. – A feleségemnek van igaza, nagy balek vagyok – mondja panaszosan. – Nincs még egy főnök, aki ennyit törődne az alkalmazottai lelkivilágával. És ez a hála. De mit tehetne egy tulajdonos, ha leltárhiányt talál? Muszáj kirúgnia az alkalmazottat. S hogy miért feltételezi Zsuzsáról a véres rablótámadásban való cinkosságot? – Talán tartozott valakinek, és megfenyegették – mondja. – Mit tudom én. Krisztáról nem mondhatom, hogy benne volt. A palija rám gyújtaná a házat.

A lányok most már nem nyugszanak. Keresik az igazságukat. – A becsületünkbe gázoltak – mondják. – Persze kiszolgáltatottak vagyunk, feketén dolgoztunk. De azt akarjuk, hogy másokkal ezt ne lehessen megtenni 2005-ben Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!