Hírek

2005.07.16. 00:00

A betű, amely súlyt és hitelt ad

Újvári Miklós

Hablaty, rizsa, duma, sóder, kiabálás, karattyolás, ordibálás – hirtelen ezek a szavak jutnak eszembe a mai közélet szóbeli minőségéről. A beszéd, amelynek persze megvolna a maga szerepe és súlya egyébként, jelenleg hiteltelen és súlytalan. A kijelentések egy napig tartanak, másnap az ellenkezőjükre fordulnak, és ezen már nem is csodálkozik senki.

A mi javaslatunk: a betű. Elszálló szó helyett megmaradó írás. Visszakereshető jóslatok, pontosan idézhető kijelentések, amelyek támpontot adnak, biztos pontot a sűrű és hangos levegőben.

Ezen az oldalon, ezeken a hasábokon mostantól ilyen fogódzókat igyekszünk közölni. Véleményeket a közéletről és a közéletből. Olyan fórumot szeretnénk, amely segít eligazodni az álláspontok tengerében. Megmagyarázni, s elemezni igyekszünk, ami történik, és segíteni a véleményalkotást azzal, hogy magunk is véleményezzük az eseményeket.

Nem, ne politikai meggyőzésre gondoljanak! Ilyesmivel itt nem fognak találkozni. A Reggel nem mondja meg, melyik pártra szavazzanak, melyik irányzathoz húzzanak. Ezt majd eldöntik önök, kedves olvasók. De reméljük, segíteni tudunk. Munkatársaink és szerzői gárdánk a problémákat minden oldalról megvilágítják majd. Ha kell, egy témára két, eltérő véleménnyel bíró szerzőt kérünk majd fel. Vagy akár körbekérdezzük a legfontosabb szakembereket. A cél nem más, mint gondolatokkal segíteni a véleményalkotást.

A Reggel középutas lap, és széles rétegekhez kíván szólni. Célunk tehát – a napi politikából kölcsönzött szóval élve – az „embereket” megszólítani, ami esetünkben azt jelenti, hogy közérthető témákról közérthetően fogalmazunk.

Ebben a munkában az olvasókra is számítunk. Mint lejjebb látható, az önök véleménye is betűvé válik nálunk, súllyal és hitellel rendelkező gondolattá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!