Hírek

2005.07.15. 00:00

Ajándékot adott az automata

Egymillió forintot meghaladó értékben adott szociális segélyt az erdélyi Szászsebes polgárainak az egyik pénzautomata, amelyet az új lejre való áttérés napján tévesen állítottak át a szakemberek. Szászsebesen a szociális segélyre jogosult polgárok bankkártyára kapják a juttatásukat, amely normál esetben nem haladja meg a tízezer forintnak megfelelő másfél millió régi lejt (150 új lej).

Lukács János, Kolozsvár

Annál nagyobb volt a meglepetés, amikor az automata a szokott összeg kereken százszorosát adta a megdöbbent polgároknak. A Román Fejlesztési Bank kezelésébe tartozó ATM 90 és 160 millió lej közötti összegeket (600 ezer–1 millió forint) adott a szociális segélyre jogosultaknak. A szászsebesi polgármester szerint 160 milliót csak egyetlen ember kapott, aki a tévedést felismerve azonnal visszavitte a pénzt a bankba.

A többiek viszont nem voltak ennyire önzetlenek, és úgy döntöttek, megtartják a pénzt. „Már azonosítottuk azokat a személyeket, akik szociális segély címen nagy összegeket vettek fel, és megkezdtük a pénz visszaszerzését” – állítja a polgármester, aki amiatt méltatlankodik, hogy a hibát a bank szakemberei követték el, most mégis neki kell a helyzetet megoldania. Az emberek felháborodva vették tudomásul, hogy vissza kell fizetniük a pénzt. Volt, aki máris elköltötte egy részét, mások azzal érvelnek, nem az ő hibájuk, hogy az automata rosszul volt beállítva. Romániában július elsején állították át a bankautomatákat. Ekkor került forgalomba az új lej, amely tízezer régit ér.

a szociális segélyre jogosult polgárok bankkártyára kapják a juttatásukat, amely normál esetben nem haladja meg a tízezer forintnak megfelelő másfél millió régi lejt (150 új lej). Lukács János, Kolozsvár -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!