Hírek

2005.07.11. 00:00

Beteg lettem a gyógyszertől, pert indítok

Olvasónk fél évig szedett egy gyógyszert. Meghízott, és veszélyesen magas lett a cukra. Fél, hogy ez az orvosság mellékhatása. Pert indítana a gyógyszergyár ellen.

BAMA

Mielőtt a kedves olvasó bírósághoz fordulna, győződjön meg arról, valóban a gyógyszer okozta-e a bajt. Ezt a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában tanácsolták. Felkereshet egy független orvoss zakértőt, aki megvizsgálja az esetet. Nagyon fontos, hogy a hölgy úgy és olyan adagban szedte-e az orvosságot, ahogyan azt előírták neki. Szintén kérdés lehet, használt-e mellette más gyógyszereket, illetve megfelelő életmódot folytatott-e. Ha korábban is súlyproblémákkal küszködött, a szakértő aligha fogja a készítmény mellékhatásának betudni az elhízást. De ha a szakember kiadja a szakvéleményt, hogy a gyógyszer a hibás, a hölgy kezében a bíróság előtt már lesz dokumentum, azaz felhasználható bizonyíték.

A bíró szintén elrendelheti az igazságügyi orvos szakértői vizsgálatot. Ennek során a megbízott ugyanazon szempontok szerint dolgozik, mint a magánúton megkeresett szakember. Amerikában az ottani törvények miatt jóval több sikerrel kecsegtetne egy ilyen eljárás. Gyakran idézett példa: valaki ott több millió dollárt nyerhet  például a McDonalds’-tól pusztán azért, mert azt állítja (és bizonyítja), hogy az ő ételeiktől hízott el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!