Hírek

2005.07.09. 00:00

Elhallgatták a reptéren a robbantásokat

VESZÉLY Olvasónk édesanyja Londonba utazott a terrorcselekmények napján. Lánya az indulás előtt telefonon kérte a fapados légitársaságot, mondják meg neki, mi történt. Azt a választ kapta: majd a helyszínen megtudja.

BAMA

Vitatható eljárás – vélekedtek az esetről a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. A légitársaságnak erkölcsi kötelessége tájékoztatni az utast hozzátartozója üzenetéről. Más kérdés, hogy ezért jogi úton nem vonható felelősségre. Ha egyébként a londoni fogadóállomás is jelezte a másik repülőtérnek, hogy nem fogadja a járatokat, minden utast informálni kellett volna. Igaz, akkor a gép fel sem száll. Hasonlóképpen jogunk van a reptéri tájékoztatáshoz, ha például országunk külügyminisztere hívja fel a média által a lakosság figyelmét a veszélyre. Ez történt például a srí-lankai cunami idején. Ha viszont London nem szólt a mi repülőterünknek, akkor annak nem is róható fel, hogy egy húsba vágó információt elhallgatott volna. Elvégre a reptér nem a köztévé vagy -rádió híradója, amelynek tájékoztatási kötelezettségét törvény írja elő.

Felelőssége van viszont az utazási irodának, amelyhez befizettünk. Ez a londoni tartózkodással kapcsolatban is teljes biztonságot ígért. És mi nem azért repülünk el egy több napos városnézésre, hogy a merényletek világába csöppenjünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!