Hírek

2005.07.15. 00:00

Elindultak a bor őrei, árkommandó viszont nem lesz

Bán K.

Nem lesz árkommandó, de a civil szervezetek és a fogyasztóvédelem fokozottan figyelemmel kíséri a fogyasztói árakat – mondta Veres János pénzügyminiszter egy kereskedelmi konferencián. A Magyar Kereskedelmi Szövetség semmilyen adminisztratív intézkedést nem tud elfogadni – hangsúlyozta Házi Zoltán, a szervezet elnöke.

Ilyenre nincs is szükség, mert a kiskereskedelem árai most is lassabban emelkedtek, mint az átlag, a tartós fogyasztási cikkek átlagára pedig alacsonyabb, mint tavaly – mondta lapunknak Vámos György főtitkár, aki szerint a szabadáras termékek fogyasztói áraira az állam semmilyen befolyással nem lehet, azokat a piac, a verseny alakítja. Azt lehet ellenőrizni, hogy egy üzletben feltüntetik-e az árat, sőt kell is. Azt is lehet, hogy adnak-e nyugtát, mert ennek elmulasztása a feketegazdaság motorja, ám azt, hogy egy terméket mennyiért adnak, nem lehet szankcionálni – érvelt Vámos György. Az árképzésre vonatkozóan ugyanis semmiféle jogszabály nincs – tette hozzá, utalva arra, hogy az árkommandó felemlegetése kereskedőellenes hangulatot váltott ki. Tegnap az agrárminiszter jelentette be, hogy elindul a borkommandó, amely a bevásárlóközpontokban is ellenőrzi majd a borok minőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!