Hírek

2005.07.09. 07:27

Erdei Zsolt ősszel pótolhatja meccsét – de mikor?

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="252"] Erdei Zsoltot (balra) profiként még nem tudta senki legyőzni. Csak a vírus.
[/caption]Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka szeptember 10-én Karlsruhében, vagy október közepén Budapesten lép kötelek közé. Ez azt jelenti, hogy ebben az évben csupán egy összecsapáson szerepel. A múlt szombati, hamburgi címmeccsét vírusos fertőzés miatt lemondó magyar öklöző a tegnapi budapesti sajtóbeszélgetésen elmondta, hogy a csapat minden tagja ugyanazt ette a gála előtt, mint ő. Neki valószínűleg a túl sok gomba okozta a vesztét. Erdei az étkezést követően nagyon rossz állapotba került, melyen az infúzió sem sokat segített. Rengeteg energiát vesztett, ezért orvosa tanácsára lemondta az összecsapást. Az övét eddig háromszor megvédő klasszis elnézést kért ellenfelétől, a francia Mehdi Sahnoune-tól, aki jelezte, nem haragszik a történtekért. A profibox.hu információja szerint szeptemberben Karlsruhében, vagy októberben Budapesten pótolhatják a derbit. Az ellenfél ismét Sahnoune lesz, de a helyszínről még nem döntöttek. Karlsruhe mellett szól a közelebbi dátum, hiszen így Erdeinek nem kellene elölről kezdeni a felkészülést.
Az Universumnak a közeljövőben nincs gálája, ráadásul mindenképpen főmérkőzésnek szánják címmeccsét, ezért meglehetősen nehéz időpontot találni. Arra várnak, hogy a televíziós társaságok jelöljenek ki két-három időpontot, amiből tudnak választani. Konkrétumokkal várhatóan három héten belül tud szolgálni a menedzsment. A magyar világbajnok 12 hetet készült a mérkőzésre, ám most újra kell majd kezdenie a tréningezést. A német istálló másik magyarja, az athéni olimpia után profinak állt Balzsay Károly, aki Hamburgban kötelek közé lépett, és könnyedén nyert, elmondása szerint január óta ugrásszerűen fejlődött Németországban. Ennek ellenére mindig csak az út elején jár. Következő mérkőzését szeptember 10-én Karlsruhében vívja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!