Hírek

2005.07.16. 06:50

Ezüstös péntek a Margitszigeten

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="209"] Hosszú Katinka tegnap is szerzett érmet
[/caption]Folytatódott az éremhalmozás a margitszigeti ifjúsági úszó Európa-bajnokságon. A tegnapi nap a 100 méterről és az ezüstérmekről szólt, hiszen 100 méter pillangón Zubcsek Dénes, 100 méter mellen Molnár Ákos, valamint 100 méter háton Kalicz Helga is a dobogó második fokára állhatott föl. Zubcsek, a BVSC versenyzője élete legjobbját úszva egy hajszállal, mindössze hét századmásodperccel maradt el a győztes olasz Natullótól. Molnár Ákosnak szintén egy olasz úszó jelentett megkerülhetetlen akadályt. A II. kerületi Jövő SC szegedi születésű tehetsége négy tizedmásodperccel maradt le Fernando Mazzotta mögött. Molnár teljesítményét – minő szerencse – elirigyelte klubtársa, a szintén a Jövő SC-t erősítő Kalicz Helga, és ő sem adta alább a második helynél. Csak a spanyol Escarlata Bernard volt nála gyorsabb, 43 századmásodperccel.

Mindenki persze nem nyerhet ezüstérmet, így az első napon egy aranyat (és egy ezüstöt) begyűjtő Hosszú Katinka egy bronzéremmel tette teljessé gyűjteményét a 800 méteres gyorsúszásban. A 200 méteres hátúszás döntőjében Verrasztó Dávidnak meg kellett elégednie egy hetedik hellyel. A 400 méteres vegyes úszás friss Európa-bajnoka azonban aligha bánkódik ezen, neki ez csak bemelegítés volt a 200 m vegyesre. Ötven méter pillangón meglepetésre jutott be a döntőbe Hornyák Judit, ő végül a nyolcadik helyen csapott célba. A magyar csapat így két nap alatt három arany-, hat ezüst- és egy bronzérmet hozott össze. Szombaton hat számban hirdetnek győztest a Hajós Alfréd uszodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!