Hírek

2005.07.07. 06:24

Gyurcsány új országot épít

Igazi kampányhangulat uralkodott a kormány száz lépéses programjának záró lakossági fórumán. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök új országot akar építeni, és arra kérte a jelenlévőket segítség megvédeni az ország eredményeit.

Tibay Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="301"] Összes miniszterének jelenlétében lakossági fórumon ünnepelte Gyurcsány Ferenc kormányfő az általa elindított száz lépés programjának befejezését
[/caption]Hatalmas tapsvihar és tömeg éljenezte tegnap Gyurcsány Ferenc kormányfőt, amikor összes miniszterével bevonult arra a budapesti lakossági fórumra, amelyen a kormány száz lépés programjának zárása végett tartottak. – Magyarországnak nagy szüksége van olyan emberekre, akik képesek arra, hogy új országot teremtsenek – fejtette ki a rendezvényt megnyitó beszédében a kormányfő. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: itt van egy ország, amely az utóbbi évtizedben csodálatos eredményeket ért el, de ezt a teljesítményt sokan le akarják hazudni. Kifejtette: jelentős az elmúlt tíz év fejlődése, de az eredményt nem sikerült egyenlően elosztani. Magyarországon az elmúlt tizenöt évben senkinek nem volt bátorsága ahhoz, hogy hozzányúljon a megkülönböztetést szolgáló tényezőkhöz. – A száz lépés programja pedig éppen arról szól, hogy nem fogadjuk el ezeket az igazságtalanságokat – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.
 A miniszterelnök a pozitívumok között a vásárlóerő 25%-os emelkedését, az alacsony inflációt és az adók csökkentését emelte ki. Ez utóbbival kapcsolatban kijelentette: az adóemelés Orbán-kormányát felváltotta az adócsökkentés szocialista-liberális kormánya. Gyurcsány Ferenc azt mondta: a polgárok kormányát felváltotta a polgárosodás kormánya. Hozzátette azt is, a nemzetről beszélni valóban kell, de aki tényleg tesz is a nemzetért, az a jelenlegi kabinet.
A kormányfő szólt a nyugdíjak reformjáról is, mint mondta: ők visszaadták amit az előző kabinet elvett az idősektől. A miniszterelnök bejelentette, hosszú távú, világos, új nyugdíjszabályozásra van szükség, melyet a kormány még az idén a parlament elé terjeszt. A politikai célokról Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett: nem teszi jól a két koalíciós párt, ha elfelejti, hogy együtt kell küzdeni. A miniszterelnök kijelentette, nem a kormány tevékenysége minősíti az országot, hanem az ország állapota minősíti a kormány tevékenységét. Gyurcsány Ferenc szerint két dolgot kell tenni: megvédeni azt, amiért az ország küzd, és olyan országot felépíteni, amelyre büszkék lehetünk. A hallgatóságot arra kérte, segítsenek abban, hogy ne vehessék el az ország közös örömét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!