Hírek

2005.07.05. 00:00

Ismeretlen horgosi gyilkosok

Bár a szerb hatóságok már szinte mindent tudnak a Horgoson kivégzett hattagú magyar családról, ám nem ismerik a két bérgyilkost és a mészárlás okát. Szalma Nándort, édesapját és édesanyját, feleségét, Nellit, valamint kisfiát, Dávidot és kislányát, Bettit január 24-én gyilkolták meg a horgosi házukban.

Szemán L.

A mészárlást február 1-jén Nádor apósa, Nelli édesapja fedezte fel. Nándor szüleit a melléképületben késsel ölte meg az egyik bérgyilkos. Az asszony védekezett, hajszálakat is kitépett támadója hajából, ám nem volt irgalom. Az idős párt összeszúrkálta a tettes. A rendőrség szerint eközben a másik gyilkos a nagy házban lövöldözte halomra a család tagjait. A csengetésére ajtót nyitó Nellit az ajtóban lőtte le, később a holttestét felvitte az asszony félemeleti szobájába. A ház ura, Nándor a konyhában végezte. A kis Dávid az első emeleti, testvére, Nelli a másfél emeleten lévő szobájában halt meg. A lakásból és a birtokról az égvilágon semmi sem tűnt el. Még Nándor nadrágjának zsebéből sem vitték el a közel tízezer eurót. Így érthető, hogy a szerb hatóságok egyértelműen leszámolásnak és nem rablógyilkosságnak tartják a történteket. Azért is vették fel a kapcsolatot a magyar hatóságokkal, hogy egy sor kérdést tisztázzanak a Szalma család magyarországi kapcsolatrendszeréről.

Igaz, a szerbek csak „aprómunkát” hagytak a magyaroknak, ám a kapcsolatrendszer feltárása mégsem volt haszontalan. Mint ahogy azt Petőfi Attila ezredes korábban elmondta lapunknak: gyakorlatilag semmilyen kriminális tényezőt nem találtak Szalma Nándor magyar kapcsolatrendszerében. Így a „magyar szál” kizárható volt. Az ezredes egyébként nem tud arról, hogy Szalma Nándor és felesége holttestét exhumáltatta volna a szerb hatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!