Hírek

2005.07.09. 00:00

Mikor rántanak bárdot a cinkék a 3-as metróért?

– Ha kell, perelni fogjuk a fővárost a kártérítésért – jelenti ki Derce Tamás. Újpest polgármestere nemrég kapott választ Vajda Pál főpolgármester-helyet-testől arra a levélre, amit még áprilisban írt Demszky Gábornak. Derce nem először tudakolta, mikor épül meg végre a 3-as metró Káposztásmegyerig. A főváros már a nyolcvanas évek közepén építési tilalmat rendelt el az érintett területre – írtuk meg korábban.

Rados V.

– Nem várunk tovább – így a polgármester. – Szeptemberben javasolni fogom a képviselő-testületnek, kezdjük el árulni az ingatlanokat a lakóknak.
Az 50 telek több mint felén olyan családok élnek, akik bérlői az önkormányzatnak.
– A tilalom elrendelőjének ötévente öt százalékot kellene fizetnie az ingatlanok értékéből az értékcsökkenés miatt – teszi hozzá Derce.
A bírósági per ötletére Vajda Pál így válaszolt: - Nosza! Jogállamban mindenkinek joga van jogorvoslatot kérni.
A levélben a régi ígéretet ismételte el: a 3-as metró tovább épül. Hogy mikor? A kérdésre a főpolgármester-helyettesnek ugyancsak sajátságos a válasza: - Majd ha a cinkék bárdot rántanak.

Rados V. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!