Hírek

2005.07.23. 00:00

Törvényes prostitúció

Prágában folynak az előkészületei annak a törvénytervezetnek, amely munkavállalási engedélyt – bárcát – állítana ki a prostituáltak részére.

Gyulay Z.–Toronyi A.

[caption id="" align="alignleft" width="118"] Ellenőrizhetővé kívánják tenni
[/caption]Esztendők óta tartó, súlyos problémának kíván véget vetni a cseh kormány. Elképzelések szerint a legősibb mesterséget ki lehetne emelni az illegalitásból, amely ezáltal sokkal ellenőrizhetőbbé válna. A munkavállalási engedélyt kizárólag büntetlen előéletű, tizennyolc évesnél idősebb hölgyek kaphatnák meg (felső korhatár nincs). Ezzel párhuzamosan a vízszintes üzletmenetet bizonyos területeken betiltanák. Prágában, valamint a német és az osztrák határ mentén rendkívül elterjedt a prostitúció. Az örömhölgyek számát huszonötezerre becsülik. A kormányzat azt reméli, hogy a törvény becikkelyezésével ez a felére csökkenhet. Ugyanakkor aki munkavállalási engedéllyel rendelkezik, annak adóznia is kell, viszont részesül a társadalom- és az egészségbiztosítás előnyeiből, s rendszeres orvosi felülvizsgálaton venne részt. A licencet évente meg kell hosszabbítani. A kormány törvénytervezetét még el kell fogadnia a parlament mindkét házának, és alá kell írnia Václav Klaus államfőnek is. A prágai örömlányok egyébként messze földön híresek.

A Stern című német magazin a napokban számolt be a Volkswagen művek főnökeinek forró kalandjairól. A cég vezető beosztású főnökei és az üzemi tanács tagjai állítólag a VW költségén vezették le fölösleges energiáikat a cseh főváros vörös lámpás övezetében. A 2005 áprilisát megelőző tizenkét hónapban legalább tucatszor keresték föl Prágát. A díszes csapathoz három ízben csatlakozott az üzemi tanács időközben lemondott vezetője, Klaus Volkert (62) is. A Volkswagen azóta menesztett személyzeti főnöke, Klaus-Joachim Gebauer (61) is részt vett az orgiákon. A német urak a város előkelő hoteljaiban szálltak meg, és választékos ízléssel rostálták a lányokat. A Stern idézi a hölgyeket feltálaló „partiszolgálat” egyik munkatársát, aki szerint a férfiak kívánságára a szebbik nem képviselői közül egyszerre 3-5 lányt ültettek oda valamely étterem asztalához. Gebauer úr különösen ügyelt a részletekre. Előírta a mellbőséget, testmagasságot, hajszínt, de az volt a legfontosabb, hogy a lány „természetesen” viselkedjen. A lányok nem tudtak németül, türelmesen megvárták, amíg a világcég főnökei elfogyasztották a desszertet, majd a férfiakkal fölmentek a hotelszobába. Volkert úrnak előjoga volt a választásban, ő mutatott rá először valamelyik lányra. Például Ivanára (21), aki a Stern riporterének elmondta, hogyan zajlott le egy légyott a Four Seasonsben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!