Hírek

2005.08.05. 00:00

A Honfoglaló nyertese átvette a fődíjat

A napokban ért véget a nagyszabású Reggel-bajnokság az ország legnagyobb internetes kvízportálján, a www.honfoglalo.hun. Az első helyezett, Balogh Gábor tegnap délelőtt vehette át szerkesztőségünkben a fődíjat, egy házimozirendszert.

S. K.

[caption id="" align="alignleft" width="185"] Balogh János „Warszawa” legfontosabb húsz játékunkban verte a mezőnyt
[/caption]Lapunk nyertese 21 éves fiatalember, és matematikusnak tanul az Eötvös Loránd Tudományegyetem természettudományi karán. A kvízportálra testvérei hívták fel a figyelmét még egy évvel ezelőtt, azóta Warszawa néven számtalan játékot játszott már a honlapon.
A Reggel versenyére azért nevezett be, mert – mint mondja – szereti a kihívásokat, a megmérettetéseket. Meg sem fordult a fejében, hogy a több ezer játékos közül ő bizonyul majd a legjobbnak, a legképzettebbnek.
A játék lényege, hogy Magyarország térképén első körben három játékosnak ki kell választania egy-egy megyét, amely a székhelye lesz. Ezután a játékosok a terjeszkedés hat fordulója alatt műveltségi kérdések megválaszolásával bővíthetik ki királyságukat. A fennmaradt megyéket pedig tippelős kérdések minél pontosabb megválaszolásával nyerhetik el. Amikor minden terület gazdára talált, elkezdődik a háború. Itt maradnak a már korábban bemutatott kérdéstípusok, de a helyes válaszokkal már a másik fél megyéit vagy akár királyságát szerezhetik meg a versenyzők. A Reggel bajnokságában a játékosok utolsó húsz mérkőzésének eredménye számított, az egyetemista fiú ezek mindegyikét megnyerte.
– Tudtam, hogy jó játékos vagyok, de biztos semmiben nem lehettem, hiszen nagyon sokan vettek részt a bajnokságban. Minden tőlem telhetőt megtettem, forgattam a Reggelt is, és végül sikerrel jártam. Eddig nem volt házimozi-berendezésem, de biztosan használom majd, nagyon örülök neki – mondta el lapunk kérdésére a szerencsés fiatal nyertes.
A további nyereményeket: öt darab 20 ezer forintos könyvcsomagot postán juttatjuk el a nyertesekhez, a tíz Reggel-előfizetést pedig augusztustól rendszeresen kézbesítjük.
Balogh János édesanyja nem rejtette véka alá érzéseit: – Odavoltam az örömtől, amikor a fiam tudatta velem, hogy végül
ő nyerte meg a versenyt. Bár soha nem voltak kétségeim a képességei felől, mondom is mindig: okos gyerek ez a Janó…

Az első helyezett, Balogh Gábor tegnap délelőtt vehette át szerkesztőségünkben a fődíjat, egy házimozirendszert.

S. K. Balogh János „Warszawa” legfontosabb húsz játékunkban verte a mezőnyt -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!