Hírek

2005.09.01. 00:00

A mélygarázs-ötlet nincs még eltemetve

Kiss Gergely

Tovább folytatódik a vita a Jókai térre tervezett mélygarázs ügyében. A Fővárosi Bíróság nem hozott határozatot tegnap abban
a perben, amelyet a Védegylet és az érintett lakosok indítottak
a közigazgatási hivatal ellen. – A kétórás tárgyalás végeztével nem született érdemi döntés – mondta a Reggelnek Várady Tibor, a Védegylet jogásza.

Megírtuk, hogy a mélygarázs kialakítását a terézvárosi önkormányzat engedélyezte. A feladatra alakult társaság, a Jókai téri Mélyparkoló Kft. azonban nem kezdhette meg a munkát. A Levegő Munkacsoport ugyanis megfellebbezte a helyhatóság határozatát a közigazgatási hivatalnál. Miután az nem adott ennek helyt, bírósághoz fordultak. A jogerős döntésig nem lehet az építkezést megkezdeni. Az ígéretek szerint a bíróság még ebben az évben pontot szeretne tenni az ügy végére.

A beruházás ellen több tüntetést is tartottak a környékbeliek az elmúlt hónapokban. Szerintük a négyszázhatvan autónak helyet adó létesítmény tovább növelné a forgalmat, amitől a levegőszennyezés a mostaninál is nagyobb lenne. Ráadásul a garázs szellőzői egy méterrel az utcaszint felett vezetnék el az autókból áradó gázt. A közelben játszótér is van. Az építkezés miatt a tér fáit is kivágnák, a hat fekete nyárral együtt, amelyek meghatározzák az egész környék hangulatát. Sokan attól is tartanak, hogy a beruházás miatt megrepednének a házak falai.

Az önkormányzat szerint feleslegesen aggódnak. Fürst György alpolgármester lapunknak korábban elmondta, jelenleg hatezer parkolóhely van a kerületben, ám ők nyolcezer ingyenes parkolási engedélyt adtak ki. Szerinte Bécsben a mélygarázsokkal kiválóan megoldották a forgalom és a levegőszennyezés gondját. A kerület vezetése nem csak ide tervez föld alatti parkolót. A Király utcában is épül egy, és a Nagymező utcába is terveznek egyet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!