Hírek

2005.08.30. 00:00

Amikor fejre áll az ügyészség

Szemán László

Jön nekem egy üveg francia pezsgővel a Legfőbb Ügyészség. Voltam olyan bátor vagy botor a múlt héten, hogy fogadtam egyik ismerősömmel: nem lesz már különösebb meglepetés, nagyobb botrány a brókerügy kapcsán. Bíztam az ügyészekben, hogy nincs több videovallomás a tarsolyukban, vagy nem kerülnek véletlenül a világhálóra olyan jegyzőkönyvek, amelyek még nincsenek ott. Olyannyira bíztam abban, hogy végre a rendnek valamiféle homályos látszata azért csak keletkezik jó Kulcsárunk ügyeiben, hogy fogadtam. A francia pezsgőt tegnap aztán elvesztettem.

Nem vagyok jogász, ám még így is a törvénysértésnek legalábbis a gyanúját vetette fel, miként a Kulcsár-ügy vádirata tegnap déltájt felkerült a Legfőbb Ügyészség honlapjára. Az előzetes hírek szerint 31 oldal úgymond zanzásított változat, amelyben a személyes adatok nem olvashatók. A honlapra azonban a 62 oldalas változat került fel. A személyes adatok egyetlen vonallal áthúzva, de jól olvashatóan. Nesze neked, adatvédelmi törvény! Nesze neked, fogadás!

Noé készülődik, már vásárolja a fát a bárkájához. Időszerű egy újabb özönvíz, ha a törvényesség legfőbb őre is törvénysértésbe vagy annak csak a gyanújába is keveredik. Dohoghatnék, hogy kérem, mi van itt. Skandalum. Mondhatnám, már az eddig következetes és egyre csak keménykedő ügyészek is megzavarodnak a brókerbotrány végére. De nem teszem egyiket sem. Sőt, azt sem írom ide, hogy most már bennem is meginogni látszik a jogalkalmazókba vetett szilárd hit. Ami egyébként akár inoghatna is, miután bűnöző perli az embert, azért mert leírta, hogy bűnöző.

Nem, nem engedek a negatív kisugárzásnak, nem mondok, nem írok le ilyesmit. Igaz, fogadni sem fogadok többé Kulcsárral kapcsolatban. A pezsgőt pedig várom. Vagy legalább azt, hogy közzéteszik: ki hibázott és mit kapott cserébe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!