Hírek

2005.08.02. 05:55

Angyal Zoltán kapitány okkal elégedett

Sz. T.

Angyal Zoltán kapitány szerint a magyar kajak-kenu válogatott jól, illetve elfogadhatóan szerepelt a vasárnap befejeződött poznani Európa-bajnokságon.
A szakember a rajt előtt hat-nyolc aranyérmet tűzött ki célul csapata elé, ezt az együttes végül elérte. A legfényesebb medálból hatot gyűjtött, ezek közül pedig kettő – Vereckei Ákos (k-1500 m) és a Kovács Katalin, Janics Natasa páros (k-2500 m) révén – ötkarikás számban született.
– Nem kell mindig agyonnyerni magunkat – mondta Angyal. – Tavaly magasra tettük a lécet, de 2004 azért is más volt, mert az olimpiára készülve mindenki harapott. Most viszont részben átalakulóban van a csapat, részben nem mindenki tudta magát úgy feltüzelni, ahogy kellett volna. De ez előfordul, ők sem gépek, hanem emberek.
A kapitány külön kiemelte Vereckei teljesítményét egyesben, valamint a mindhárom páros számot megnyerő Kovács– Janics kajakos duó produkcióját. Közben dicsérte a fiatalokat, Benkő Zoltánt, Kucsera Gábort és Vajda Attilát is. A négyesek részben csalódást okoztak, főleg a kenu szakágban volt megfigyelhető, hogy az egységek nincsenek igazán összeszokva.
– A kvartettek összeállítása elég későn alakult ki – folytatta Angyal. – Néhány versenyző még a két héttel ezelőtti korosztályos Eb-n is vízre szállt, így a csapatoknak nem volt elég idejük a közös gyakorlásokra. Remélem, a világbajnokságon, ahol részben más egységek indulnak, jobb teljesítményt nyújtanak majd a kenusok is.
Az augusztus 25-én kezdődő zágrábi vb-ig a kétszeres olimpiai bajnok férfi kajaknégyesnek is van még mit tennie, hiszen a Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei és Horváth Gábor alkotta együttes ezúttal a csalódást keltő hatodik helyen végzett. – Nem történt tragédia, de a fiúknak össze kell szedniük magukat, meg kell beszélniük, kinek miben szükséges változtatnia. Aztán jöhet a további közös munka – zárta értékelését Angyal Zoltán szövetségi kapitány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!