Hírek

2005.08.06. 08:06

Artúr mint hősszerelmes

SZÍNHÁZ A gyulai várjátékok programján Maeterlinck remeke A Bárka Színház augusztus 9-én és 10-én este a Gyulai Várszínpadon mutatja be Maeterlinck Pelléas és Mélisande című darabját.

Parcsami Gábor

– Hat éve már felléptem egyszer a gyulai színpadon, Shakespeare összes művének rövidített paródiaváltozatával, a S. Ö. R.-rel – meséli Kálid Artúr. – Pár éve egyszer még jártam a városban, amikor feleségem, Murányi Tünde a Makrancos Katában játszotta a címszerepet. A vár megtekintésén kívűl eddig nem volt időm jobban körülnézni Gyulán. Híres fürdőjében sem voltam még. Alig várom ezt a mostani, munkával egybekötött kirándulást, és remélem, ezúttal lesz időm körülnézni és fürdeni is.
Artúr a Pelléas és Mélisandéban a férfi címszerepet játssza. – Pelléas és Mélisande végzetes szerelmét mutatja be Maeterlinck színdarabja – mondja. –
A szerelmi háromszögben bátyámmal kell megküzdenem Mélisande szívéért. Rengeteg érzelem és feszültség van ebben
a műben.
A darabot Balázs Zoltán rendezte. A főbb szerepekben láthatjuk még Erdős Istvánt, Varjú Olgát, Seress Zoltánt, Varga Gabriellát és Szikszai Rémuszt.
A művész az elmúlt évadban több darabban is fellépett, a Vidám Színpadon a S. Ö. R.-ben és a G. Ö. R. CS.-ben. A Bárkában
a Négerek című előadásban, a Vígszínházban pedig az Össztáncban és a Padlásban játszott.
– Elég nehéz évad van mögöttem, de már sikerült kipihenni magam – árulja el. – Feleségemmel és gyermekeinkkel nemrégiben jöttünk haza Horvátországból, ahol egy hetet sátoroztunk. Szerencsére jó időnk volt, rengeteget tudtunk fürdeni és búvárkodni. Visszajáró vendégek vagyunk, hacsak tehetjük, ott nyaralunk. Gyönyörű hely, telis-tele romantikus városokkal és falvakkal.
– Alig jövünk haza Gyuláról, pár nap múlva, 15-én már kezdődnek a Bárka Színház legújabb darabja, az Empedoklész próbái – mondja. – A nagy szicíliai filozófusról és természettudósról szóló drámában én kaptam meg a címszerepet.

A Bárka Színház augusztus 9-én és 10-én este a Gyulai Várszínpadon mutatja be Maeterlinck Pelléas és Mélisande című darabját. Parcsami Gábor -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!