Hírek

2005.08.11. 00:00

Az eltűnt bróker nyomában

Senki még csak megtippelni sem tudja, mi történhetett Nemes Zsolttal (39). A dunakeszi férfi búcsúüzenetet hagyott maga után, de semmi nem utalt arra, hogy végezni akar magával.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="112"] Otthon hagyta iratait a bróker, csak útlevelét és lánya képét vitte magával
[/caption]– Akármi történt is a fiammal, visszavárom – mondta lapunknak kétségbeesetten az eltűnt férfi édesanyja. A rendőrség a napokban tette közzé Nemes Zsolt körözését. A férfinak még július 15-én, pénteken veszett nyoma. Mint minden hétköznap, aznap is munkába indult. A bróker végzettségű férfi Budapesten dolgozott, és vonattal járt a fővárosba. Aznap reggel, a vasútállomás közelében lévő cukrászda munkatársa még látta, aztán senki más. Csak egy telefonüzenet maradt utána, amelyet volt felesége telefonjának hangpostáján hagyott. „Nagyon szeretlek benneteket, vigyázz az én kicsimre, és néha gondoljatok rám!” A mobiltelefon az eltűnés másnapján még kicsengett, aztán feltehetően lemerült, mert többé nem csengett ki. Hívás esetén most a szolgáltató csak annyit közöl, hogy a szám nem kapcsolható.

Zsolt néhány éve vált el feleségétől, és azóta édesanyjával él. Házasságából született hétéves kislányuk kéthetente, hétvégenként lehetett nála. Eltűnése napján is azzal búcsúzott el édesanyjától, hogy siet haza, mert hozza a kislányt, akinek hétvégére zsúrt szervezett. A volt feleség csak kora délután kapta meg a férfi üzenetét, miután végzett a munkahelyén, és azonnal riasztotta a családot. Felkeresték a bróker budapesti munkahelyét is, ám kiderült: Zsolt aznap nem ment be dolgozni. A férfi édesanyja lapunknak azt mondta: attól fél, pénzügyletek miatt veszett nyoma fiának. A bróker ugyanis kisebb-nagyobb kölcsönöket adott, ám ezekről otthon, családi körben nem nagyon beszélt. A nő lapunkon keresztül üzent fiának, akármi történt is, menjen haza. Nincs olyan gond, amit ne próbálnának meg közösen megoldani, fogalmazott a nő.

A telefonüzenet és az ígéret, hogy munka után siet haza, már önmagában ellentmondásos. Az viszont tovább bonyolítja az ügyet, hogy a férfi otthon hagyta személyi igazolványát, és csak útlevelét, valamint kislánya bekeretezett fényképét vitte magával. Korábban sosem tett ilyet. Zsolt édesanyja szerint az útlevél rendszerint a fiókban pihent. A hétéves kislányról készült fotó pedig a polcon volt, azelőtt nem mozdították el onnan. Az asszony kizárta az öngyilkosság lehetőségét, szerinte a fia tele volt tervekkel, és előjelek se mutattak arra, hogy végezni akarna magával. Igaz, egy kollegájának korábban utalt rá, lehet, hogy elutazik külföldre. Úgy tudjuk, a rendőrség is hasonlóképpen gondolkodik. Ha Zsolt megölte volna magát, már megtalálták volna. Az uniós csatlakozás óta pedig akár nyomtalanul is elhagyhatta az országot. Azt persze senki nem tudja, miért tette volna ezt. Július 15-e Nemeséknek ugyanúgy indult, mint bármely másik nap.

A rendőrség kéri, aki érdemi információval tud szolgálni Nemes Zsolt eltűnéséről, esetleg látta vagy beszélt vele, jelentkezzen a Dunakeszi Rendőrkapitányságon. A 39 éves férfi eltűnésekor világos kordnadrágot, rövid ujjú, sötétkék mintás inget, fekete félcipőt és válltáskát viselt. Zsolt 176–178 centiméter magas, zömök testalkatú, körszakállas. Hat dioptriás szemüveget hord, különös ismertetőjele, hogy arcának bal oldalán egy anyajegy látható.

Nem vizsgálhatják a telefonforgalmat

A család azt szeretné elérni, hogy Nemes Zsolt mobiltelefonjának cellainformációi alapján derítsék ki, honnan telefonált utoljára, illetve hol volt eltűnése napján. Hiába látták a vasútállomáson, nem tisztázott, hogy el is utazott-e Budapestre. Az adatkérés azonban a jelenlegi jogszabályok szerint nem lehetséges. A mobiladatok szolgáltatására ugyanis államigazgatási eljárásban nincs lehetőség. Hiába adhatna egy újabb nyomot az adat, ezt a rendőrök nem tudják megtenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!