Hírek

2005.08.04. 08:00

Az utcán verték meg a polgármestert

Nem mindennapi eset történt Baranya megyében. Lucza Jánost, Sumony polgármesterét a nyílt utcán támadták meg.

M. B.

Kiabálva odalépett hozzá egy ugyancsak helybeli, negyven év körüli férfi, aki szinte azonnal ütött. A falu vezetője a földre került. Ennyi nem volt elég a támadónak, a védtelen embert összerugdosta, majd távozott a bűncselekmény helyszínéről. Mindez olyan gyorsan történt, hogy a helyiek közül senkinek sem volt ideje közbelépni. Lucza Jánost tegnap Pécsett értük utol, amikor éppen a röntgenre várakozott. Elmondta, az eset után állapota rosszabbodott, ezért újabb vizsgálatoknak vetik alá. Sérülései mértékéről  nem kívánt nyilatkozni.

A történteket felidézve a polgármester elmondta, a felbőszült férfi azt kifogásolta, hogy feleségének közcélú munkásként férfiakkal kell együtt dolgoznia. Lucza ezzel együtt érthetetlennek tartja a férfi viselkedését. A polgármester nem védekezett, mert mint lapunknak mondta, el akarta kerülni, hogy a támadó másképp magyarázza később az esetet. A rendőrség mindössze annyit közölt, hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt eljárást indítottak. Információink szerint a támadó egyelőre szabadlábon védekezhet. A félezer lelket számláló Sumonyban közfelháborodást váltott ki a polgármester megverése. Többen úgy vélekednek, a férfinak nincs helye tovább a közösségben. Akikkel beszéltünk, egybehangzóan azt mesélték, az alkalmi munkákból élő támadó amolyan „falu rossza” típus, aki gyakran hangoskodik, de tudomásuk szerint eddig nem ragadtatta erőszakra magát. Vas Sándor sumonyi alpolgármester érdeklődésünkre elmondta: a támadó szerinte „nem emberi módon viselkedett”. A gyanúsított, amennyiben az ügyészség vádat emel ellene, akár öt év szabadságvesztésre is számíthat.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!