Hírek

2005.08.06. 00:00

Cipőre törvény szerint kétéves szavatosság jár

SZAKADÁS Olvasónk tavaszszal vett egy cipőt az egyik távol-keleti ruhákat áruló piacon. A lábbeli két hónapos használat után szétszakadt. Kérdése: mit tehet ilyenkor?

BAMA

A távol-keleti termékeket árusító piacok közismerten olcsók. Kimondottan szerény összegért lehet itt venni ruhát és cipőt. Olvasónk is egy ilyen helyen lévő boltban szerezte be tavasszal nyári cipőjét. Ám a lábbeli két hónapnyi viselet után szétfeslett. Amikor vissza akarta vinni, azt tapasztalta, nincs hová, a bolt ugyanis nyomtalanul eltűnt. Kérdés, mit tehet ilyenkor a vevő. – A cipőkre kétéves szavatosság vonatkozik – mondták érdeklődésünkre a Fogyasztóvédelmi Felügyelőségen. Ahol egyben azt is hozzátették, ennek érvényesítéséhez mindenképpen szükség van a blokkra. – Amennyiben az eladó nem akarja visszavenni az árut, mindenképp hozzánk kell fordulni – tették hozzá. Ilyenkor a lábbelit tiszta állapotban kell elküldeni az FVF-hez, ahol azt a laboratóriumban megvizsgálják. Az eredményről szakvélemény készül. Amennyiben a sérülés gyártási hibára vezethető vissza, a cipőt a boltnak mindenképpen ki kell cserélnie. A megszűnt üzlettel kapcsolatban azt mondták, a törvény szerint a cég jogutódjának kell jótállnia a cipőkért. Ugyanakkor hozzátették, ennek megtalálása ilyen esetekben erősen kétséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!