Hírek

2005.09.01. 00:00

Csak minden tizedik fagylalt kiváló

B. M.

Hatvan adag fagyit vizsgált júliusban a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség húsz fővárosi cukrászdában. Húsz-húsz adag vanília-, csokoládé- és eperízű édességet küldtek laboratóriumba. Az eredmény kiábrándító: csak hat termék kapott kiváló minősítést. 33 nem felelt meg az előírásnak, 7 jó, 14 pedig közepes osztályzatot kapott.

Sok helyütt egyáltalán nem volt gyártmánylap, jelentős részben nem ismerik az ennek vezetésére vonatkozó előírást. Ennek következtében a minőség ingadozó, 13 ízben tiltott paszta használatát állapították meg az ellenőrök. Tapasztalataik szerint ahol hagyományos alapanyagokból készítik a fagylaltot, ott általában jobb a minőség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!