Hírek

2005.08.09. 06:22

Csipes Ferenc és Gyulay Zsolt aranyos lányai

Hét aranyat szereztek a magyar ifi kajakosok és kenusok a szegedi világbajnokságon, mondhatni: hozták a formájukat. Csipes Ferenc és Gyulay Zsolt olimpiai bajnok kajakosok büszkesége talán mindenkinél nagyobb, a lányaik ott folytatják, ahol ők abbahagyták: világbajnokok lettek. Csipes Tamara ezer méteren, Gyulay Blanka pedig ötszázon lett első Hegyi Rékával párban.

Malonyai P.

– Tavaly is nyertek a lányok, így tulajdonképpen a kötelezőt teljesítették – mondja szerényen Csipes Ferenc, aki hiába optimista a lánya jövőjét illetően, visszafogottan fogalmaz. – Tamara tizenhat éves, van még ideje arra, hogy még jobb, kész versenyző legyen. Ebben a korban magától értetődő, hogy akár egyik napról a másikra változik a gyerek, így mindig csak az adott szezonra készülünk. Januárban, februárban már meg tudom mondani, mi várható, addig foglalkozni sem érdemes az ilyesmivel. Az mindenesetre biztató, hogy most Szegeden remek időt mentek Rékával, így ha minden jól megy, zökkenőmentes lehet az átállás, ha elérik a felnőttkort.

Gyulay Zsolt is azzal kezdi, egyelőre nem érdemes a jövőt firtatni, az viszont remek érzés, hogy a jelen rózsás. – Sokat beszélgettünk Blankával a verseny előtt, arról is, hogy nem ifiként kell kiemelkedni a mezőnyből, hanem később – mondja. – Ezzel együtt a gyerek megérdemel minden dicséretet, a mostani szezonra nem csupán erősebb, technikásabb lett, hanem tudatosabb is. Amennyire tizenhat évesen egészséges, mindent alárendelt annak, hogy világbajnok legyen. Büszke vagyok rá, ez az ő nagy sikere, hiszen mondhatok én akármit, a vízen neki kell helytállnia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!