Hírek

2005.08.23. 00:00

Csomagolják Munkácsy képeit

Dávid Szonja

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A Munkácsy-kiállításra több kép csak kis késéssel érkezett meg, így az Ásító inas is. Ám a látvány kárpótolta a nagyszámú közönséget.
[/caption]– Csaknem egy hónap még, mire az utolsó alkotást is elviszik a tulajdonosok. A képeket becsomagoljuk, és a világ különböző pontjaira, Európától Amerikáig visszaindulnak gazdáikhoz a magyar festőművész alkotásai. A kiállításon összesen huszonnyolc grafikát és száztizenhét festményt láthatott a közönség. A tárlat záróó napján, vasárnap késő este fél tizenegykor ment el az utolsó látogató – mondta el a Reggelnek Szabó László, a Magyar Nemzeti Galéria kommunikációs igazgatója. A Munkácsy-kiállítás a szervezők szerint az elmúlt tizenöt év legsikeresebb bemutatója volt. Összesen 360 ezren nézték meg a festményeket. A kommunikációs igazgató szerint nagyon sokan jöttek vidékről is, ami óriási előrelépés a múzeumok történetében. Nem mindennapos ugyanis, hogy a fővároson kívüli közönséget is képes megmozgatni egy kiállítás. Rengeteg diák, számos iskolai közösség nézte meg a magyar festő alkotásait. Májusban és júniusban több mint száz osztály ismerte meg a festményeket. Sokan kizárólag a híres magyar művészre voltak kíváncsiak, ám aztán többen az állandó kiállításokat is megnézték. – A pénzügyi mérleg napokon belül elkészül, azt már lehet tudni, hogy  sikeres volt a Munkácsy-kiállítás - mondta Szabó László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!