Hírek

2005.09.01. 00:00

Divatdiktátornak állt a hegyvidéki polgármester

Tóth Tímea

– Nem nézhetnek ki úgy a fővárosi önkormányzat képviselői, mintha éppen a strandról érkeztek volna – jelentette ki felháborodottan Mitnyan György XII. kerületi polgármester a soros budapesti közgyűlés előtti tájékoztatóján. – Sokszor láttam a közgyűlésen szandálban ülő urakat és mélyen dekoltált ruhában lévő nőket. Ez nem méltó a 19. század óta működő intézményhez. Sem ahhoz a kétmillió emberhez, akit képviselünk.

A hegyvidéki polgármester ezért határozati javaslatot nyújt be, amelyben öltözködési protokoll bevezetését javasolja. Ennek kidolgozására a főpolgármestert kéri fel hatvannapos határidővel. Mitnyan mintát is csatol a beadványhoz, amelyet „ hölgyszakértők ” dolgoztak ki. A férfiaknak öltöny, nyakkendő, bőrcipő, bőröv a kívánatos viselet.

A nőknél zakó, szoknya vagy nadrág és harisnyanadrág. Persze a részletek is fontosak. Az erősebb nem képviselőinek például olyan zoknit ajánlatos viselniük, amelyből „üléskor a láb behajlításakor nem tűnhet ki a lábszár”. A nőkre a térd felett maximum 2–3 centivel érő szoknyát vagy nadrágot húzna. Ez utóbbi esetben fontos, hogyha „túl szűk fazonú nadrágot választunk, mindenképp vegyünk fel hozzá hosszított kabátkát vagy karcsúsított inget, melyet azonban egész nap magunkon kell hagynunk”. Vetkőzni tehát szintén nem ajánlott. Az etikai kódex a hajviseletet nem szabja meg, sminktippeket sem ajánl. Erre külön szakértők alkalmazását javasolja. Nyilván az adófizetők pénzéből.

Budán jól öltözöttek

A XII. kerületi önkormányzatban már három éve tanácsadók tartanak csoportos előadásokat az ajánlott öltözködésről. Ezentúl egyenként elbeszélgetnek a képviselőkkel, hogy milyen színek, kelmék, fazonok állnak jól nekik. Idén már az önkormányzat mind a 240 közalkalmazottját naprakész öltözködési ismeretekkel látják el.

elbeszélgetnek a képviselőkkel, hogy milyen színek, kelmék,

fazonok állnak jól nekik.

Idén már az önkormányzat mind a 240 közalkalmazottját naprakész öltözködési ismeretekkel látják el. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!