Hírek

2005.08.23. 06:29

Ellentmondó nyilatkozatok egy „kémtörténetről”

Sz. Sz.

A nemzetbiztonsági szolgálatok a törvény betűjéhez és szelleméhez ragaszkodva végzik munkájukat, ennek konkrét részletei azonban államtitoknak minősülnek – közölte Tóth András egy sajtóhírre reagálva. A Magyar Nemzet arról számolt be, hogy az NBH tavaly kiszorított az országból egy házaspárt, mivel a titkosszolgálat gyanúja  szerint a román hírszerzésnek dolgoztak.
A cikk szerint a házaspár nőtagja, Sz. I. korábban a Határon Túli Magyarok Hivatalánál (HTMH) dolgozott, ahol „intim kapcsolatba került” a hivatal azóta már leköszönt vezetőjével, valamint ennek a kormányzati ciklusnak egy volt és egy jelenlegi miniszterével.
Tóth Károly, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista alelnöke a távirati irodának elmondta: a testület a lapban említett ügyről általánosságokon túl nem kapott tájékoztatást.  Bálint-Pataki József, a HTMH volt elnöke tegnap az érintettségével kapcsolatban úgy fogalmazott: felháborítónak tartja, és határozottan visszautasítja, hogy a napilap összefüggésbe hozta őt egy kémtörténettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!