Hírek

2005.08.11. 10:20

Felvonultunk. Haza? Szeretem!

Ha esik, ha fúj, a Felvonulási téren, az óriásplakát-kiállításon szép számú nézelődőt találunk. Az augusztus 4-ei megnyitón bár zuhogott az eső, az óriásreklámok sértetlenek maradtak.

Szilágyi Ágnes

Meghatározhatatlan a korosztálya a Felvonulási térre kivonulóknak, akik a kiállításra kíváncsiak. Lehet véletlen is, de észrevettük, miközben a párok nézik az alkotásokat, szájuk csókban forr össze. Ráadásul nem csak a fiataloké, a negyven év körüliekre is rájön a szerelem. Hallgatva az elcsípett véleményeket, vannak, akik a régi szovjet plakátokért lelkesednek. Az AIDS elleni poszterről mindenkinek a Lego jut eszébe, talán mert olyan betűtípussal íródott. A tárlat közepén a fáradt vándor megpihenhet a kék ernyős asztaloknál. Perec, kávé, sör és bor mellett emészheti a látottakat. A kék ernyő kétéltű. Ha süt a nap, véd tőle, amikor elered az eső, alábújhatunk.

Az idei, a sorban a hatodik óriásplakát-kiállítás, a Haza! Szereted? mottó jegyében született, és számos jó ötletet, tehetséges alkotót mutat be. Ezen a kora délutánon sokan álldogáltak a párizsilány-plakát előtt, de nem kevesebb szemet vonzott a kutyagumi ellen tiltakozó reklám sem. A plakátok az első naptól kezdve hatszor áztak el. A viszontagságos idő nem koptatta el őket, ahogy az érdeklődés sem lett kisebb. A nyitónapra tervezett koncerteket információnk szerint augusztus 24-éig, a zárásig megtartják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!