Hírek

2005.08.13. 00:00

Ferihegyet csak gyorsvasúttal adja az állam!

A Fidesz felhívja Demszky Gábor figyelmét a Budapest Airport privatizációjára. Kupper András szerint a főpolgármesternek kezdeményeznie kellene, hogy az oda vezető gyorsvasút is a pályázati feltételek között szerepeljen.

Zs. P.

– A Fidesz nem támogatja a magánosítást, de ha már végrehajtják, szeretnénk, ha a budapestiek érdekét is figyelembe vennék. Ez pedig az, hogy a gyorsvasút mielőbb megépüljön. A fővárosnak élnie kellne felterjesztői jogával. Kérje meg a kormányt, hogy olyan pályázatot írjon ki, amelyben a nyertes vállaljon garanciát a megépítésre – jelentette ki tegnap a fővárosi Fidesz frakcióvezetője. Kupper úgy tudja, Európában már csak két főváros van, ahol nincs közvetlen tömegközlekedési kapcsolat a repülőtér és a városmag között. Az egyik Szófia, a másik Budapest. A Fidesz ezért az augusztusi Fővárosi Közgyűlésen kezdeményezni fogja, hogy Demszky tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a gyorsvasút megépítése bekerüljön a bírálati szempontok közé.

Kupper mindezt a Nyugati pályaudvar előtt közölte a nyilvánossággal. Azért ott, mert utalni akart Horváth Csaba (MSZP) napokban megfogalmazott javaslatára. A második kerületi polgármester kiköltöztetné jelenlegi helyéről a pályaudvart. – Számunkra teljesen mindegy, hogy a Nyugatiba, a Keletibe vagy a Délibe fut majd be a gyorsvasút. A lényeg az, hogy a Budapestre érkezők vagy onnan távozók minél közelebb kerüljenek a belvároshoz. Méghozzá átszállás nélkül! – mondta a Reggelnek Kupper.

Demján lefektetné

A gyorsvasút tervezésében eddig legtovább Demján Sándor jutott. Az érdekeltségi körébe tartozó TriGránit-csoport szintén pályázik a repülőtérre. Lapértesülés szerint Demján mindenképpen napirendre tűzi a ferihegyi gyorsvasút kérdését, ha számára sikerrel zárul a privatizáció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!