Hírek

2005.08.17. 00:00

Fiatal nőket fosztogatott a motoros banda

– Forgalmi akadályokat kihasználva figyelték ki az egyedül utazó nőket, akiknek betörték a kocsijuk ablakát és kiemelték kisméretű táskájukat – mondta lapunknak Szakonyi Edina százados.

Nagy E. D.

A X. Kerületi Rendőrkapitányság megbízott bűnügyi osztályvezetője  szerint a motoros banda május óta tevékenykedett. A trükk egyszerű volt: mindig kettesben csaptak le, és mindig a kora reggeli vagy kora délutáni órákban. Az egyik elkövető betörte a kocsiablakot,  utána érkező, testesebb társa pedig kiemelte a zsákmányt. Mindez pillanatok alatt történt. A tettesek elfogására közös nyomozócsoportot hozott létre a rendőrség. Négy kerület és a BRFK központi egysége fogott össze, s nagy erőkkel eredtek a fekete motoros, fekete bukósisakos elkövetők nyomába. Sőt, a taxisok és a BKV-sok segítségét is kérték további információk reményében.

A nyomozás eredményeként négy gyanúsított beazonosítása történt meg. A fiatal férfiak közül hármat elfogtak, ők már letartóztatásban vannak. Társukat, egy budapesti fiatalembert még keresik. Ő néhány héttel azelőtt szabadult szabadságvesztéséből, mielőtt a bűncselekmény-sorozat kezdetét vette volna. Az ellopott értékek közül eddig csupán egy mobiltelefon került elő, ezt egy járókelő találta meg az egyik helyszín közelében. Feltehetően a nyitott női táskából esett ki. A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsítottak más típusú bűncselekményekkel is összefüggésbe hozhatók. A hatóságok megállapítása szerint ők voltak azok is, akik pénzintézeteknél kifigyelték a nagyobb összeget felvevőket, majd az utcán elvették tőlük a pénzt. Az elfogott három fiatalember tagadja a bűncselekmények elkövetését. A rendőrség azt egyelőre még vizsgálja, hogy további hasonló esetekkel is összefüggésbe hozhatók-e.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!