Hírek

2005.08.24. 06:45

Harminc év után új nyílászárókat kapott a kórház

A tervek szerint november elejére készül el Cegléden a Toldy Ferenc Kórház főépületének felújítása. A hétemeletes intézmény külsején kereken három évtizede nem végeztek ilyen típusú munkálatokat. A beruházás összköltsége meghaladja a kétszázmillió forintot, melyből a gyógyintézmény hatvanmillió forintot vállalt magára.

BAMA

Megtudtuk, a kórház főépületének egyharmadán már az új nyílászárók láthatók. A régi ablakok ütöttek-kopottak voltak, nehézkesen ment a használatuk, továbbá a szigetelésükre is számos panasz érkezett. Volt olyan eset, hogy egy-egy jelentősebb viharnál a csapadék tócsába gyűlt néhány ablak alatt. A gyógyintézmény ez év elején nyújtott be egy pályázatot a nyílászárók cseréjére. Külön sikerként könyvelhető el, hogy az új kültéri burkolás is támogatást kapott. Ennek köszönhetően végleg eltűnnek a rideg és kopott fémlemezek.

A kivitelezés a megszabott rendben halad. A munkások egy külön, e célra épített mobilliftből dolgoznak. Ha minden jól megy, és az időjárás sem szól közbe, a szakemberek várhatóan november hetedikén vonulnak el az épülettől. A kivitelezés alatt a rendelések és a gyógyító tevékenység folyamatosan zajlik. A betegek ugyan nem örülnek az állandó kopácsolásnak és fúrásnak, de megértéssel fogadják a munkákat. Egyik beteg kérdésünkre elmondta, a dolgozók tudják, hogy zavart okoznak, de ezt igyekeznek jó humorral feloldani.

Sok embert érint

Cegléden és annak vonzáskörzetében mintegy ötvenezer ember él. A városi kórház erős leterhelés alatt dolgozik. Berendezése a kor színvonalán áll. Mindenképp érdemes megemlíteni, az első Czeglédi Városi Ápoldát a Pesti út melletti Vörös ökör nevezetű fogadóból alakították ki 1873-ban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!