Hírek

2005.08.12. 00:00

Hétfőn még nem, csütörtökre már porig égett a Sasfészek

Ezen a héten már másodszor vonultak ki a tűzoltók a kecskeméti Sasfészek vendéglőhöz. Hétfőn még sikerült megmenteni az épületet, csütörtökre virradó éjjel azonban már nem. Az étteremből csak a falak maradtak meg. A kár eléri a százmillió forintot.

Kiss Gergely

[caption id="" align="alignleft" width="246"] A rendőrség szerint nem volt problémás hely. Vajon mi lehet a háttérben?
[/caption]Éjfél után nyolc perccel érkezett a riasztás: lángol a Csalánosi Parkerdő melletti Sasfészek. A tűzoltók nyolc autóval és huszonöt fővel vonultak a helyszínre. Miután tűzcsap nem volt a közelben, az oltóanyagot csak a járművek tartályából tudták biztosítani. Az oltásban kiskunfélegyházi és ceglédi kollégáik is részt vettek. A nádtetős építményt pillanatok alatt beborították a lángok. A tűzoltók tizenegy gázpalackot is kihoztak a belső térből. Közülük több nyitva volt, így valószínűleg szándékos gyújtogatás történt. – Folynak a vizsgálatok, az is lehet, hogy a hő következtében kezdett a palackokból szivárogni a gáz – mondta lapunknak Marozsi Antal tűzoltó főhadnagy.

A szándékosság gyanúját erősíti, hogy a vendéglőben hétfőn is tűz keletkezett. – A körülmények ismeretében felmerül a gyújtogatás gyanúja – mondta a Reggelnek Ferenczi István, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

– Rongálás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottuk meg a nyomozást. A rendőrség a következő napokban a vendéglő tulajdonosának és bérlőjének kapcsolatait fogja feltérképezni. Ferenczi István szerint a Sasfészek rendőri szempontból nem számított problémás helynek.

Nem az első eset

A kecskeméti étterem nem először vált tűz martalékává. Több mint tíz évvel ezelőtt egyszer már porig égett. Tavaly októberben szintén lángra kapott, akkor a nádtetőt öntötték le gázolajjal. Ennek ellenére utóbbi esetben nem lehetett bizonyítani a szándékosságot.

Kiss Gergely Nem az első eset A kecskeméti étterem nem először vált tűz martalékává. Több mint tíz évvel ezelőtt egyszer már porig égett. Tavaly októberben szintén lángra kapott, akkor a nádtetőt öntötték le gázolajjal. Ennek ellenére utóbbi esetben nem lehetett bizonyítani a szándékosságot. A rendőrség szerint nem volt problémás hely. Vajon mi lehet a háttérben? -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!