Hírek

2005.08.12. 00:00

HÍRsáv

BAMA

A gazdaságról érdeklődik Sólyom László államfő
Sólyom László köztársasági elnök az ország gazdasági helyzetéről kér tájékoztatást azon a találkozón, amelyen Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel folytat. László Boglár kormányszóvivő elmondta: az első megbeszélést augusztus 19-én 11 órakor tartják a Sándor-palotában.

Törvény szabályozza az önkéntesek munkáját
Októbertől jogszabályban rögzítik az önkéntesek munkáját – mondta Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter. Hozzátette: a törvény rendezettebbé teszi a viszonyt az önkéntesek és a fogadó szervezetek között, utóbbiak köre bővült: nem-csak egyházi és nonprofit civil szervezetek, de más közhasznú szervezet is foglalkoztathat önkéntest.

Jelentősen csökkent az MDF tagsága
Várhatóan mintegy négy-ötezer fővel csökken az elkövetkező időszakban az MDF tagsága – közölte Dávid Ibolya, a párt elnöke. Hozzátette: a korábbi 15-16 ezer fős taglétszám csökkenése azért következhet be, mert a párt az MDF és MDNP egyesülése kapcsán vállalta, hogy a magukat bizonytalannak érző tagok nem hosszabbítják meg tagsági jogviszonyukat.

A NKÖM nem reagál a miniszteri felvetésre
A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma nem kíván nyilatkozni a tárca esetleges névváltozásáról. Egy hír szerint Bozóki András tárcavezető egy rendezvényen azt jelentette be, hamarosan Kulturális Minisztériumnak nevezik át a tárcát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!