Hírek

2005.08.29. 00:00

Itthon a Debrecen az úr

A Debrecen Győrben is igazolta, hogy ebben az idényben is a bajnoki cím egyik várományosa. Három kulcsjátékosa nélkül 0-1-ről fordított, és magabiztos győzelmet aratott az ETO otthonában.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="102"] Sándor Tamás volt ezúttal is a debreceni csapat legjobb játékosa
[/caption]A bajnokcsapatban már nem játszott a héten a Willem II együtteséhez szerződött Kerekes Zsombor, és az előre megadott összeállításból hiányzott Éger László, valamint Böőr Zoltán. Éger sérülése miatt maradt ki, míg Böőr aláírt a török bajnokságban újonc Manisaspor csapatához.

Keményen kezdett a hazai gárda, az első negyedórában három debreceni játékos is megsérült. Sándor és Halmosi rövid ápolás után visszatért a pályára, Vukmir azonban nem tudta folytatni a játékot. Az első gólhelyzet a Győr előtt adódott, Mátyus azonban nem találta el a beadott labdát. A 17. percben Kenesei ívelt szabadrúgást kapu elé, Sidibe és Jäkl együtt ugrott fel fejelni. A labda a vendégek csatárának hátáról a hálóba pattant. Öngól! (1-0). A hazaiak a vezető gól után védekezésre rendezkedtek be, egyre nagyobb fölénybe került a debreceni legénység, de gólhelyzetet nem sikerült kialakítania a vendégcsapatnak.

A második félidőben úgy folytatódott a találkozó, ahogy szünet előtt abbamaradt. Támadott a Debrecen, beszorult a Győr. Az 53. percben Halmosi szögleténél a hazai kapus elvétette a labdát, a védők is bizonytalankodtak, és Bogdanovicsnak sikerült közelről a kapuba találnia (1-1). Nem sokkal később Komlósi fejesét védte bravúrosan, lábbal Sztevanovics. A 60. percben már vezetett a Loki: a mérkőzés legjobbja, Sándor Tamás indította Brnovicsot, aki a kivetődő győri kapus felett perdített a kapu bal oldalába (1-2). Maradt a vendégek mezőnyfölénye, a szórványos győri ellentámadások kapura nem jelentettek veszélyt. A hajrában Nikolov lövését követően a labda a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret, majd Bogdanovics közeli lövését hárította Sztevanovics. Az eredmény már nem változott.

A győri edző elismerte: a jobb csapat nyert

Reszeli-Soós István (Győr):

– Az elképzelt taktikánkat az első félidőben jól valósítottuk meg. Elsősorban a védekezésre gondolok. Szünet után viszont hitehagyottan játszottunk, és a cserék sem változtattak ezen. Szerencsével talán szerezhettünk volna egy pontot, de az az igazság, hogy a jobbik csapat nyert.

Supka Attila (Debrecen):

– Sokat kivett játékosaimból a Manchester elleni meccs, de sikerült összeszednünk magunkat. A szünetben megbeszéltük, miben hibáztunk az első félidőben, és ezeket a hibákat kijavítottuk. A második játékrészben több helyzetünk volt, és azokból kettőt ki is használtunk.

– Az elképzelt taktikánkat az első félidőben jól valósítottuk meg. Elsősorban a védekezésre gondolok. Szünet után viszont hitehagyottan játszottunk, és a cserék sem változtattak ezen. Szerencsével talán szerezhettünk volna egy pontot, de az az igazság, hogy a jobbik

csapat nyert.

Supka Attila (Debrecen):

– Sokat kivett játékosaimból a Manchester elleni meccs, de sikerült összeszednünk magunkat. A szünetben megbeszéltük, miben hibáztunk az első félidőben, és ezeket a hibákat kijavítottuk. A második játékrészben több helyzetünk volt, és azokból kettőt ki is használtunk. Sándor Tamás volt ezúttal is a debreceni csapat legjobb játékosa -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!