Hírek

2005.08.31. 00:00

Kampány amerikai álommal

„Az SZDSZ 2006-os programjának alapja a szabadság és a verseny” – közölte tegnap délután Kuncze Gábor. Az SZDSZ elnöke szerint a liberálisoknak újszerű ajánlatot kell tenniük az embereknek, amely szemben áll a szocialisták és a konzervatívok üzeneteivel.

F. K.

„Több szabadságot és több versenyt szeretnénk Magyarországon. Versenyt az oktatásban, a piacon vagy éppen az egészségügyben” – emelte ki a pártelnök. Kóka János gazdasági miniszter az amerikai álmot ígérte a választóknak. „A gazdaságpolitika célja az átlagember gazdagítása lehet” – hangsúlyozta a tárcavezető.

Ezekkel a nyilatkozatokkal Kumin Ferenc politológus szerint megindult a 2006-os választási kampány. Hangsúlyozta: a liberális eszmék hangoztatása hozhat annyi szavazót a szabad demokratáknak, hogy 2006-ban újra a mérleg nyelvét játszhatják. „Ennek a választásnak minden eddiginél nagyobb a tétje, ezért minden eddiginél keményebb lesz a kampány is” – hangsúlyozta Kumin. A következő ciklusban kormányzó erőnek minden esélye meglesz arra, hogy 2010-ben is hatalmon maradjon. „Aki 2006-ban veszít, annak a politikai pályafutása is véget ér.” Kumin Ferenc szerint ezért vágnak már most bele a pártok a kampányba.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője szerint is korán indult a kampány. „Sajnálatos, hogy már most beindulnak az ígérgetőgépek” – mondta a frakcióvezető. Hozzátette: az MDF november végén hozza nyilvánosságra programját. „Kisebb és hatékonyabb állam, a bürokratikus terhek csökkentése, a hazai termékek védelme” – emelt ki néhányat az MDF céljai közül. Lapzártánkig a Fidesz részéről érdemben nem válaszoltak megkeresésünkre. Az MSZP február előtt nem tervezi nyilvánosságra hozni választási programját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!