Hírek

2005.09.01. 00:00

Két gyilkos már rendőrkézen

Egy szállást kereső hajléktalan oszlásnak indult emberi tetemre bukkant augusztus 30-án hajnalban, a III. kerületi Laktanya utca elhagyott, használaton kívüli épületében. Felmerült, hogy a halott azonos egy augusztus 25-e óta eltűnése miatt körözött 52 éves román állampolgárral. Az orvos szakértő megállapította, hogy a férfit szó szerint agyonverték. Néhány óra múlva már pontosan azonosították a személyazonosságát a keresett román állampolgáréval.

Szemán L.

A budapesti rendőrfőkapitány bruttó félmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel, ám a díjkitűzést tegnap máris visszavonták. A BRFK életvédelmis nyomozói ugyanis huszonnégy óra alatt eredményre jutottak. Feltérképezték az áldozat ismeretségi körét, és azonosították azokat, akik vélhetően anyagi haszonszerzés, néhány száz forint miatt agyonverték az egyébként hajléktalan életmódot élő férfit. Négy hajléktalant kerestek, akik közül kettőt még kedden elfogtak. Sz. Rolandot (20) a XIII. kerületi Tatai út–Rákosrendező közötti füves területen lévő trafóháznál kialakított „hálóhelyén” kapták el. M. Gábort (31) a III. kerületi Keleb utcai buszvégállomáson lévő búvóhelyén találták meg. Őrizetbe vették, és azonnal kihallgatták őket. Mindketten beismerő vallomást tettek. Elmondták azt is, hogy a román hajléktalant Kasnyóczky Gáborral és egy „Tojás” becenevű társukkal közösen verték agyon.

Kasnyóczkyt egyelőre nem találták, egyetlen úgynevezett alvóhelyén sem jelent meg. „Tojás”-t még nem azonosították. A BRFK kéri, hogy aki felismeri Kasnyóczky Gábort és tudja, hol tartózkodik, illetve bármit tud „Tojás”-ról, az hívja az ingyenes telefontanú-vonalat a 06-80/555-111-en, vagy bármelyik segélyhívószámot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!