Hírek

2005.08.09. 00:00

Két ügyészt is megvádolt a letartóztatott rendőrtiszt

Újabb titkosított ügy borzolja a rendőrök idegeit. Ismert, a fedett nyomozó Sándor István alezredes, azaz Papa ügyét 80 évre titkosították. Most pedig 30 évre nyilvánították államtitoknak a miskolci Vodilla Viktor rendőr alezredes és négy civil társa büntetőügyét.

Sz. L.

Vodilla alosztályvezető – felettesei által is elismerten – igen komoly sikereket ért el a kábítószer-bűnözés elleni nyomozások során. Gyanúsított-társaival – egy miskolci ügyvéddel, illetve vállalkozóval, valamint két nyíregyházi üzletemberrel együtt – kommandósok fogták el a nyírségi fővárosban még júniusban.

Rendőri körökben már akkor abszurdnak és provokációnak tartották a vádakat, miszerint Vodilla több millió forintért cserébe félrevitt volna egy nyomozást. A rendőrök sokkal inkább bosszút sejtettek a háttérben, méghozzá az alezredes munkája által nehéz helyzetbe került, a drogüzletben érdekelt helyi hatalmasságok bosszúját. Vodilla tagadta a vádakat, sőt gyanúsítotti kihallgatásán viszontfeljelentéssel élt. Két vezető borsodi ügyészt azzal vádolt meg, hogy félreállítása érdekében 20 millió forintot kaptak egy bűnözői csoporttól. Vádját nagyon is komolyan vették, és az ügyet a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vonta magához. Amiből több rendőrtiszt és ügyész is úgy véli, hogy valódi maffiaügy lehet, amennyiben beigazolódik Vodilla állítása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!