Hírek

2005.08.05. 06:03

Ki vizsgálja a kenyér minőségét?

ELLENŐRZÉS Olvasónk szerint az egyik Budakalász melletti nagyáruházban szinte naponta változik a pékáruk minősége. Kérdés, ki, mikor és hogy ellenőrzi a kenyér állagát és az eladás módját.

BAMA

– A Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (FVF) legutóbb ez év elején vizsgálta a kenyerek és péksütemények minőségét – mondták érdeklődésünkre a hivatalnál. Egyben hozzátették, az FVF nem csupán a boltokban ellenőrizte e termékeket, hanem laboratóriumi vizsgálatot is folytatott.A felügyelőség kutakodása során hét megyében kétszázhuszonhat egységet keresett föl, melyek közül száznegyvennégy esetben találtak kifogást. Ez azt jelenti, hogy a kereskedések hatvannégy százaléka bizonyult valamilyen szempontból hibásnak.Olvasónk sérelmezte azt is, hogy a kenyértárolók megítélése szerint túl közel voltak a földhöz.

Megtudtuk, a jogszabályi előírások szerint a sütőipari termékeket szakosítottan, külön, festetlen polcokon, az aljzattól minimum ötven centiméterre, élére állítva kötelesek tárolni az üzletekben. Fontos tisztában lenni azzal is, hogy a pékárukat csak a gyártás napján lehet forgalmazni. Amenynyiben a vevő ennek ellenkezőjét tapasztalja, panaszt tehet a bolt vezetőségénél. Az észrevételt mindenképpen bele kell írni a vásárlók könyvébe. Ilyenkor ugyanis a bolt köteles kivizsgáltatni az ügyet. 

REGGEL, 1122 Budapest,

Városmajor u. 12–14.

Tel (36-1) 488-5541 (rögzítő is)

e-mail: [email protected] -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!