Hírek

2005.08.22. 06:20

Kifizettetik a szolgálati lakás festését

LELÉPÉS Olvasónk elköltözne szolgálati lakásából. Sérelmezi, hogy nem kap lelépési díjat. És még a tizenöt évvel ezelőtti festés költségeit is ki akarják fizettetni vele. Kérdése: jogos ez?

BAMA

A szolgálati lakás jellegzetessége, hogy munkaviszonyhoz kötődik – mondták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. A lakás a tulajdonos céggel való munkajogi kapcsolatának része. Ennek megszűnésekor a lakhatás joga is megszűnik. (Előfordulhat persze, hogy az ingatlant a cég bérlakássá minősíti, és a volt dolgozó bérlőként benne maradhat. Ez főként akkor történhet, ha nem akarják másvalakinek juttatni a lakást.) Lelépési díjat általában akkor adnak, ha nem miattunk szűnik meg a munkaviszony, illetve a lakhatási jog. Amennyiben saját jószántunkból költözünk el, természetes lehet, hogy a cég ezt nem ellentételezi. De mindez megállapodástól függ – hangsúlyozza az ügyvéd. Ha úgy egyeztünk meg a munkaadóval, hogy elköltözésünk esetén jár a pénz, akkor azt ki kell fizetnie nekünk. A festés-mázolás díján pedig nincs mit csodálkozni – abban az esetben, ha beköltözésünk idején a cég állta ezt a költséget. Használhatóvá tették számunkra a lakást, amelyet most nekünk is így kell átadnunk. A tulajdonos csak azt a munkát fizetteti meg velünk, amit annak idején a mi kedvünkért is elvégeztetett.

REGGEL, 1122 Budapest, Városmajor u. 12–14.

Tel: (36-1) 488-5541 (rögzítő is)

e-mail: [email protected] -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!