Hírek

2005.08.06. 00:00

Koplárovics Béla két hétig sztár volt

A még aktív magyar futballisták közül Koplárovics Béla az egyetlen, aki elmondhatja magáról, hogy gólt lőtt a Manchester Unitednak. Három évvel ezelőtt a Puskás-stadionban a Zalaegerszeg játszott Bajnokok Ligája-selejtezőt az angol csapattal. A kilencvenedik percben Molnár Balázs remekül indította Szamosi Tamást, aki nekilódult a bal oldalon, majd középre adott. A labdára a hét perccel korábban beállt Koplárovics Béla érkezett, s becsúszva közelről Carroll kapus mellett a kapuba lőtte.

M. P.

Az eredmény, a magyar csapat győzelme persze szenzáció volt Európában, az angol világklasszisok (Backham, Scholes, Veron, Giggs, Van Nistelrooy, Solskjaer) nem győztek mentegetőzni, még arra is hivatkoztak, hogy a Puskás-stadion talaja egyszerűen alkalmatlan a nívós futballra.
A győzelem (1–0) után mindenki a nem sokkal előtte még Hévízen futballozó Koplárovics Béláról beszélt, akadt, aki még dalt is írt hozzá. Azóta nagyot fordult az idő kereke, és nem csupán azért, mert a visszavágón simán nyert a Manchester United (5–0). Ahogy Koplárovics nemrégiben elmondta: „Két hétig rólam szólt minden, ami kissé furcsa volt számomra, de utána visszaállt a megszokott kerékvágásba az életem”.
A történelmi tett is kevés volt ahhoz, hogy meghatározó futballistája legyen a csapatának. Véleménye szerint több van benne, mint amit eddig nyújtott, ám arról, hogy így történt nem csupán ő tehet, hanem az edzői is, akik nem bíztak benne. Jelenleg még kétéves szerződés köti a Zalaegerszeghez, utána – mint mondja – szívesen kipróbálná magát külföldön.
A bal oldali középpályásként jegyzett Koplárovics Béla két esztendő múlva huszonhat éves lesz, tehát ideális futballista korba kerül. Hogy igazi karriert fusson be, ahhoz ugyanakkor többet kell produkálnia, mint eddig tette Zalaegerszegen, hiszen három szezonban hetvenöt bajnoki mérkőzést játszott, s hét gólra futotta tőle. Persze lőhetett volna ötvenet is, úgyis mindenki a Manchester ellenire emlékezne.
Egyébként a találat jóvoltából Manchester-szakértőnek számít, meg is kérdezték tőle, mire számyithat a Debrecen kedden. Nos, Koplárovics Béla azt szeretné, ha 1–1 lenne a vége, de valós eredménynek a manchesteri csapat 3–1-es győzelmét tartja, egy izgalmas, harcos, küzdelmes meccs után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!